Roze-wit duo van mousse
Roze-wit duo van mousse

Roze-wit duo van mousse

1 u.
Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 12.4 g
Eiwit 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  3. Klop de room stijf.

  4. Hak de pistachenoten fijn.

  5. Bereiding:
  6. Doe de (diepgevroren) aardbeien en 2 eetl. suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes sudderen. Mix de aardbeien fijn en roer er de gelatine-blaadjes onder.

  7. Roer de helft van de stijfgeklopte room onder de aardbeienpuree en schep in glaasjes. Laat even opstijven in de koelkast.

  8. Scheid het eiwit van het eigeel. Mix de eidooier samen met 1 eetl. suiker tot een gladde witte massa.

  9. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water) en roer onder het eiermengsel. Roer er ook de andere helft van de stijfgeklopte room onder.

  10. Klop het eiwit stijf en roer het met een houten lepel voorzichtig door de chocoladebereiding.

  11. Verdeel de chocolademousse over de gekoelde aardbeienmousse. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Garneer met de gehakte pistachenoten voor het serveren.

Tip

Variant Vervang de aardbeien gerust door frambozen (diepvries, Ringis) of bosvruchten (diepvries, Ringis). Fruitgelei met witte chocolademousse Voor grotere kinderen kan u het fruit in zijn geheel laten. Breng 300 g aardbeien, frambozen of andere bosvruchten aan de kook samen met 2 eetl. suiker. Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes sudderen. Mix de bereiding niet, maar roer er wel 3 geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Verdeel het fruit over de glazen (zonder er room onder te mengen). Maak de chocolademousse zoals in het recept en verdeel over de gekoelde fruitgelei.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  3. Klop de room stijf.

  4. Hak de pistachenoten fijn.

  5. Bereiding:
  6. Doe de (diepgevroren) aardbeien en 2 eetl. suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes sudderen. Mix de aardbeien fijn en roer er de gelatine-blaadjes onder.

  7. Roer de helft van de stijfgeklopte room onder de aardbeienpuree en schep in glaasjes. Laat even opstijven in de koelkast.

  8. Scheid het eiwit van het eigeel. Mix de eidooier samen met 1 eetl. suiker tot een gladde witte massa.

  9. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water) en roer onder het eiermengsel. Roer er ook de andere helft van de stijfgeklopte room onder.

  10. Klop het eiwit stijf en roer het met een houten lepel voorzichtig door de chocoladebereiding.

  11. Verdeel de chocolademousse over de gekoelde aardbeienmousse. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Garneer met de gehakte pistachenoten voor het serveren.

Tip

Variant Vervang de aardbeien gerust door frambozen (diepvries, Ringis) of bosvruchten (diepvries, Ringis). Fruitgelei met witte chocolademousse Voor grotere kinderen kan u het fruit in zijn geheel laten. Breng 300 g aardbeien, frambozen of andere bosvruchten aan de kook samen met 2 eetl. suiker. Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes sudderen. Mix de bereiding niet, maar roer er wel 3 geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Verdeel het fruit over de glazen (zonder er room onder te mengen). Maak de chocolademousse zoals in het recept en verdeel over de gekoelde fruitgelei.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 12.4 g
Eiwit 2.6 g

Bekijk het recept digitaal