- Bewaar

- Bewaar
Roze-wit duo van mousse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.
-
Klop de room stijf.
-
Hak de pistachenoten fijn.
-
Bereiding:
-
Doe de (diepgevroren) aardbeien en 2 eetl. suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes sudderen. Mix de aardbeien fijn en roer er de gelatine-blaadjes onder.
-
Roer de helft van de stijfgeklopte room onder de aardbeienpuree en schep in glaasjes. Laat even opstijven in de koelkast.
-
Scheid het eiwit van het eigeel. Mix de eidooier samen met 1 eetl. suiker tot een gladde witte massa.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water) en roer onder het eiermengsel. Roer er ook de andere helft van de stijfgeklopte room onder.
-
Klop het eiwit stijf en roer het met een houten lepel voorzichtig door de chocoladebereiding.
-
Verdeel de chocolademousse over de gekoelde aardbeienmousse. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Garneer met de gehakte pistachenoten voor het serveren.
Variant Vervang de aardbeien gerust door frambozen (diepvries, Ringis) of bosvruchten (diepvries, Ringis). Fruitgelei met witte chocolademousse Voor grotere kinderen kan u het fruit in zijn geheel laten. Breng 300 g aardbeien, frambozen of andere bosvruchten aan de kook samen met 2 eetl. suiker. Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes sudderen. Mix de bereiding niet, maar roer er wel 3 geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Verdeel het fruit over de glazen (zonder er room onder te mengen). Maak de chocolademousse zoals in het recept en verdeel over de gekoelde fruitgelei.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.
-
Klop de room stijf.
-
Hak de pistachenoten fijn.
-
Bereiding:
-
Doe de (diepgevroren) aardbeien en 2 eetl. suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes sudderen. Mix de aardbeien fijn en roer er de gelatine-blaadjes onder.
-
Roer de helft van de stijfgeklopte room onder de aardbeienpuree en schep in glaasjes. Laat even opstijven in de koelkast.
-
Scheid het eiwit van het eigeel. Mix de eidooier samen met 1 eetl. suiker tot een gladde witte massa.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water) en roer onder het eiermengsel. Roer er ook de andere helft van de stijfgeklopte room onder.
-
Klop het eiwit stijf en roer het met een houten lepel voorzichtig door de chocoladebereiding.
-
Verdeel de chocolademousse over de gekoelde aardbeienmousse. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Garneer met de gehakte pistachenoten voor het serveren.
Variant Vervang de aardbeien gerust door frambozen (diepvries, Ringis) of bosvruchten (diepvries, Ringis). Fruitgelei met witte chocolademousse Voor grotere kinderen kan u het fruit in zijn geheel laten. Breng 300 g aardbeien, frambozen of andere bosvruchten aan de kook samen met 2 eetl. suiker. Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes sudderen. Mix de bereiding niet, maar roer er wel 3 geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Verdeel het fruit over de glazen (zonder er room onder te mengen). Maak de chocolademousse zoals in het recept en verdeel over de gekoelde fruitgelei.