- Bewaar

- Bewaar
Siberische omelet
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij cirkels (Ø 5 à 6 cm) uit de sneetjes cake.
-
Snij de ananas en de kiwi in stukjes.
-
Klop de eiwitten goed stijf. Voeg dan de bloemsuiker toe en klop verder op tot het eiwit nog steviger en glanzend wordt. Respecteer de hoeveelheid suiker, dat is belangrijk om straks onder de grill een meringue-effect te krijgen.
-
Bereiding:
-
Schik op elk bord een cirkeltje cake en schep er een bolletje vanilleroomijs op.
-
Besmeer het ijs en de zijkanten van de cake met een laag opgeklopt eiwit. Zorg ervoor dat de cake en het ijs volledig bedekt zijn.
-
Zet de borden onder de hete grill en laat 2 à 3 min. goudbruin kleuren. Haal uit de oven en schik enkele stukjes vers fruit rond elk gebakje.
-
Verwarm intussen de likeur in een steelpan tot net onder het kookpunt. Giet over de ijsgebakjes, flambeer (weg van de dampkap) en dien onmiddellijk op.
Andere heerlijke combinaties: - Schik op elk cirkeltje cake een bolletje karamelroomijs, flambeer met cointreau en versier met stukjes ananas. - Schik op elk cirkeltje cake een bolletje rum-rozijnenijs, flambeer met Mandarine Napoléon of rum en versier met partjes mandarijn. - Schik op elk cirkeltje cake een bolletje aardbeienroomijs, flambeer met kirsch of Fraise des Bois (bosaardbeienlikeur) en versier met stukjes aardbei. Besprenkel met frambozencoulis.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij cirkels (Ø 5 à 6 cm) uit de sneetjes cake.
-
Snij de ananas en de kiwi in stukjes.
-
Klop de eiwitten goed stijf. Voeg dan de bloemsuiker toe en klop verder op tot het eiwit nog steviger en glanzend wordt. Respecteer de hoeveelheid suiker, dat is belangrijk om straks onder de grill een meringue-effect te krijgen.
-
Bereiding:
-
Schik op elk bord een cirkeltje cake en schep er een bolletje vanilleroomijs op.
-
Besmeer het ijs en de zijkanten van de cake met een laag opgeklopt eiwit. Zorg ervoor dat de cake en het ijs volledig bedekt zijn.
-
Zet de borden onder de hete grill en laat 2 à 3 min. goudbruin kleuren. Haal uit de oven en schik enkele stukjes vers fruit rond elk gebakje.
-
Verwarm intussen de likeur in een steelpan tot net onder het kookpunt. Giet over de ijsgebakjes, flambeer (weg van de dampkap) en dien onmiddellijk op.
Andere heerlijke combinaties: - Schik op elk cirkeltje cake een bolletje karamelroomijs, flambeer met cointreau en versier met stukjes ananas. - Schik op elk cirkeltje cake een bolletje rum-rozijnenijs, flambeer met Mandarine Napoléon of rum en versier met partjes mandarijn. - Schik op elk cirkeltje cake een bolletje aardbeienroomijs, flambeer met kirsch of Fraise des Bois (bosaardbeienlikeur) en versier met stukjes aardbei. Besprenkel met frambozencoulis.