Skreihaasje en pasta met prei en venkel
Skreihaasje en pasta met prei en venkel

Skreihaasje en pasta met prei en venkel

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 706 kcal
Energie 2954 kj
Vet 21 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 77.1 g
Suiker 6 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 49.5 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de prei in de lengte in 2 en daarna in stukjes van 1 cm. Snij de harde kern uit de venkel en snij de rest in blokjes van 1 cm. Hou het groen apart voor de afwerking.

  3. Kook de casarecce gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Smelt intussen de helft van de boter in een kookpot en stoof de prei en de venkel ± 10 min. Voeg de laatste 2 min. de babyspinazie en de zure room toe. Kruid met peper en zout.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de skreifilets ± 5 min. op de velkant. Kruid met peper en zout. Draai om en bak nog ± 4 min. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Pers de citroen en blus de pan met het sap en een scheutje water. Schraap de braadresten los met een houten lepel.

  7. Meng de pasta onder de groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geraspte emmentaler en het venkelgroen. Geef er de skrei bij en lepel er de citroensaus over.

Tip
Liever veggie?

Vervang de vis door een SoFish Burger of sneetjes gebakken halloumi.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de prei in de lengte in 2 en daarna in stukjes van 1 cm. Snij de harde kern uit de venkel en snij de rest in blokjes van 1 cm. Hou het groen apart voor de afwerking.

  3. Kook de casarecce gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Smelt intussen de helft van de boter in een kookpot en stoof de prei en de venkel ± 10 min. Voeg de laatste 2 min. de babyspinazie en de zure room toe. Kruid met peper en zout.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de skreifilets ± 5 min. op de velkant. Kruid met peper en zout. Draai om en bak nog ± 4 min. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Pers de citroen en blus de pan met het sap en een scheutje water. Schraap de braadresten los met een houten lepel.

  7. Meng de pasta onder de groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geraspte emmentaler en het venkelgroen. Geef er de skrei bij en lepel er de citroensaus over.

Tip
Liever veggie?

Vervang de vis door een SoFish Burger of sneetjes gebakken halloumi.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 706 kcal
Energie 2954 kj
Vet 21 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 77.1 g
Suiker 6 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 49.5 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardy’s ‘Nottage Hill’ Chardonnay Australië Bier Tripel d’Anvers Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal