Smeuïg gevulde artisjok met gerookte zalmsnippers
Smeuïg gevulde artisjok met gerookte zalmsnippers

Smeuïg gevulde artisjok met gerookte zalmsnippers

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 9.6 g
Koolhydraat 14.4 g
Eiwit 12.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met een beetje citroensap.

  3. Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg het citroensap toe. Kook de artisjokken 25 min. (ze zijn gaar wanneer de blaadjes gemakkelijk loskomen). Laat afkoelen op keukenpapier.

  4. Trek de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt (u kan de blaadjes serveren als aperitiefhapje met een dipsaus). Verwijder het hooi van de artisjokbodems met een scherp mesje.

  5. Meng de zalmsnippers met de verse kaas en kruid met cayennepeper, peper en zout. Vul er de artisjokbodems mee op en werk af met wat tuinkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met een beetje citroensap.

  3. Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg het citroensap toe. Kook de artisjokken 25 min. (ze zijn gaar wanneer de blaadjes gemakkelijk loskomen). Laat afkoelen op keukenpapier.

  4. Trek de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt (u kan de blaadjes serveren als aperitiefhapje met een dipsaus). Verwijder het hooi van de artisjokbodems met een scherp mesje.

  5. Meng de zalmsnippers met de verse kaas en kruid met cayennepeper, peper en zout. Vul er de artisjokbodems mee op en werk af met wat tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 9.6 g
Koolhydraat 14.4 g
Eiwit 12.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal