- Bewaar

- Bewaar
Speculaascrumble met mango en appel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Neem individuele ovenschaaltjes en doe ze voor 3/4 vol met appelstukjes.
-
Schil de mango, verwijder de pit, snij in blokjes en voeg bij de appelstukjes in de ovenschaaltjes.
-
Pers de sinaasappel. Meng met 4 eetl. rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de kaneel en de rozijntjes. Giet over het fruit.
-
Verkruimel de speculaas.
-
Bereiding:
-
Snij de koude boter in kleine stukjes en wrijf samen met 50 g rietsuiker, de bloem en een snuifje zout met de handen tot een korrelig mengsel.
-
Meng met de verkruimelde speculaas en de chocoladeparels.
-
Verdeel het mengsel over het fruit in de ovenschaaltjes. In het midden mag de laag iets dikker zijn.
-
Schuif gedurende 30 min. op 200 °C in de oven.
-
Afwerking:
-
Serveer koud of lauw, met roomijs of crème anglaise (versmarkt).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Neem individuele ovenschaaltjes en doe ze voor 3/4 vol met appelstukjes.
-
Schil de mango, verwijder de pit, snij in blokjes en voeg bij de appelstukjes in de ovenschaaltjes.
-
Pers de sinaasappel. Meng met 4 eetl. rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de kaneel en de rozijntjes. Giet over het fruit.
-
Verkruimel de speculaas.
-
Bereiding:
-
Snij de koude boter in kleine stukjes en wrijf samen met 50 g rietsuiker, de bloem en een snuifje zout met de handen tot een korrelig mengsel.
-
Meng met de verkruimelde speculaas en de chocoladeparels.
-
Verdeel het mengsel over het fruit in de ovenschaaltjes. In het midden mag de laag iets dikker zijn.
-
Schuif gedurende 30 min. op 200 °C in de oven.
-
Afwerking:
-
Serveer koud of lauw, met roomijs of crème anglaise (versmarkt).