Speculaascrumble met mango en appel
Speculaascrumble met mango en appel

Speculaascrumble met mango en appel

50 min.
Dessert
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 81.4 g
Eiwit 5.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Neem individuele ovenschaaltjes en doe ze voor 3/4 vol met appelstukjes.

  3. Schil de mango, verwijder de pit, snij in blokjes en voeg bij de appelstukjes in de ovenschaaltjes.

  4. Pers de sinaasappel. Meng met 4 eetl. rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de kaneel en de rozijntjes. Giet over het fruit.

  5. Verkruimel de speculaas.

  6. Bereiding:
  7. Snij de koude boter in kleine stukjes en wrijf samen met 50 g rietsuiker, de bloem en een snuifje zout met de handen tot een korrelig mengsel.

  8. Meng met de verkruimelde speculaas en de chocoladeparels.

  9. Verdeel het mengsel over het fruit in de ovenschaaltjes. In het midden mag de laag iets dikker zijn.

  10. Schuif gedurende 30 min. op 200 °C in de oven.

  11. Afwerking:
  12. Serveer koud of lauw, met roomijs of crème anglaise (versmarkt).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Neem individuele ovenschaaltjes en doe ze voor 3/4 vol met appelstukjes.

  3. Schil de mango, verwijder de pit, snij in blokjes en voeg bij de appelstukjes in de ovenschaaltjes.

  4. Pers de sinaasappel. Meng met 4 eetl. rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de kaneel en de rozijntjes. Giet over het fruit.

  5. Verkruimel de speculaas.

  6. Bereiding:
  7. Snij de koude boter in kleine stukjes en wrijf samen met 50 g rietsuiker, de bloem en een snuifje zout met de handen tot een korrelig mengsel.

  8. Meng met de verkruimelde speculaas en de chocoladeparels.

  9. Verdeel het mengsel over het fruit in de ovenschaaltjes. In het midden mag de laag iets dikker zijn.

  10. Schuif gedurende 30 min. op 200 °C in de oven.

  11. Afwerking:
  12. Serveer koud of lauw, met roomijs of crème anglaise (versmarkt).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 81.4 g
Eiwit 5.6 g

Bekijk het recept digitaal