Tacos met zalm, guacamole en eikenbladsla
Tacos met zalm, guacamole en eikenbladsla

Tacos met zalm, guacamole en eikenbladsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 39 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 20.9 g
Suiker 4.8 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 29.9 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zalm volledig ontdooien en dep droog.

  4. Trek de blaadjes van de eikenbladsla los en scheur in reepjes.

  5. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in fijne reepjes.

  6. Snij de broccoli in roosjes.

  7. Rasp de schil (niet het wit) van de limoen en pers het sap uit.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in grove stukken en besprenkel met een beetje limoensap.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de broccoliroosjes ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.

  12. Maak de guacamole: plat de avocado en de broccoliroosjes met een vork en meng er 2 eetl. limoensap en 2 eetl. zure room onder. Kruid met peper en zout.

  13. Meng 3 eetl. zure room, de limoenzeste en de rest van het limoensap onder de venkelreepjes. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de eikenbladsla onder.

  14. Verwarm de taco's (instructies: zie verpakking).

  15. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de zalmtournedos 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid eventueel met peper en zout. Verwijder het vel en snij in stukjes.

  16. Vul de taco's met de venkelsalade. Doe daarop de guacamole en schik er de zalmstukjes op.

  17. Afwerking:
  18. Serveer de taco's met de rest van de eikenbladsla. Lekker met een vinaigrette, tapenade of hummus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zalm volledig ontdooien en dep droog.

  4. Trek de blaadjes van de eikenbladsla los en scheur in reepjes.

  5. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in fijne reepjes.

  6. Snij de broccoli in roosjes.

  7. Rasp de schil (niet het wit) van de limoen en pers het sap uit.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in grove stukken en besprenkel met een beetje limoensap.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de broccoliroosjes ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.

  12. Maak de guacamole: plat de avocado en de broccoliroosjes met een vork en meng er 2 eetl. limoensap en 2 eetl. zure room onder. Kruid met peper en zout.

  13. Meng 3 eetl. zure room, de limoenzeste en de rest van het limoensap onder de venkelreepjes. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de eikenbladsla onder.

  14. Verwarm de taco's (instructies: zie verpakking).

  15. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de zalmtournedos 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid eventueel met peper en zout. Verwijder het vel en snij in stukjes.

  16. Vul de taco's met de venkelsalade. Doe daarop de guacamole en schik er de zalmstukjes op.

  17. Afwerking:
  18. Serveer de taco's met de rest van de eikenbladsla. Lekker met een vinaigrette, tapenade of hummus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 39 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 20.9 g
Suiker 4.8 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 29.9 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc

Bekijk het recept digitaal