- Bewaar

- Bewaar
Tacos met zalm, guacamole en eikenbladsla
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de zalm volledig ontdooien en dep droog.
-
Trek de blaadjes van de eikenbladsla los en scheur in reepjes.
-
Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in fijne reepjes.
-
Snij de broccoli in roosjes.
-
Rasp de schil (niet het wit) van de limoen en pers het sap uit.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in grove stukken en besprenkel met een beetje limoensap.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de broccoliroosjes ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.
-
Maak de guacamole: plat de avocado en de broccoliroosjes met een vork en meng er 2 eetl. limoensap en 2 eetl. zure room onder. Kruid met peper en zout.
-
Meng 3 eetl. zure room, de limoenzeste en de rest van het limoensap onder de venkelreepjes. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de eikenbladsla onder.
-
Verwarm de taco's (instructies: zie verpakking).
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de zalmtournedos 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid eventueel met peper en zout. Verwijder het vel en snij in stukjes.
-
Vul de taco's met de venkelsalade. Doe daarop de guacamole en schik er de zalmstukjes op.
-
Afwerking:
-
Serveer de taco's met de rest van de eikenbladsla. Lekker met een vinaigrette, tapenade of hummus.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de zalm volledig ontdooien en dep droog.
-
Trek de blaadjes van de eikenbladsla los en scheur in reepjes.
-
Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in fijne reepjes.
-
Snij de broccoli in roosjes.
-
Rasp de schil (niet het wit) van de limoen en pers het sap uit.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in grove stukken en besprenkel met een beetje limoensap.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de broccoliroosjes ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen.
-
Maak de guacamole: plat de avocado en de broccoliroosjes met een vork en meng er 2 eetl. limoensap en 2 eetl. zure room onder. Kruid met peper en zout.
-
Meng 3 eetl. zure room, de limoenzeste en de rest van het limoensap onder de venkelreepjes. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de eikenbladsla onder.
-
Verwarm de taco's (instructies: zie verpakking).
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de zalmtournedos 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid eventueel met peper en zout. Verwijder het vel en snij in stukjes.
-
Vul de taco's met de venkelsalade. Doe daarop de guacamole en schik er de zalmstukjes op.
-
Afwerking:
-
Serveer de taco's met de rest van de eikenbladsla. Lekker met een vinaigrette, tapenade of hummus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc