- Bewaar

- Bewaar
Tarte tatin van kerstomaat
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snipper de rode ui fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de rode ui met de helft van de tijmblaadjes 10 min. glazig op een zacht vuur. Voeg de ahornsiroop toe en laat nog even stoven.
-
Snij ondertussen de kerstomaten middendoor.
-
Leg op de bodem van een muffinbakvorm telkens 6 halve kerstomaten met de bolle kant naar beneden en verdeel er de rode ui over. Kruid met zwarte peper en zout. Snij 6 cirkels uit de rol bladerdeeg en leg ze in de bakvorm. Duw de randen wat naar beneden.
-
Zet de taartjes 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat even afkoelen in de bakvorm. Draai de taartjes om op een bord en werk af met de rest van de tijm.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snipper de rode ui fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de rode ui met de helft van de tijmblaadjes 10 min. glazig op een zacht vuur. Voeg de ahornsiroop toe en laat nog even stoven.
-
Snij ondertussen de kerstomaten middendoor.
-
Leg op de bodem van een muffinbakvorm telkens 6 halve kerstomaten met de bolle kant naar beneden en verdeel er de rode ui over. Kruid met zwarte peper en zout. Snij 6 cirkels uit de rol bladerdeeg en leg ze in de bakvorm. Duw de randen wat naar beneden.
-
Zet de taartjes 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat even afkoelen in de bakvorm. Draai de taartjes om op een bord en werk af met de rest van de tijm.