Toastjes met gerookte zalmmousse

Toastjes met gerookte zalmmousse

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 4.5 g
Eiwit 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij de zalm in grove stukken. Mix samen met de verse kaas en de mierikswortelroom tot een gladde mousse. Kruid met zwarte peper.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de hazelnoten over. Rooster de hazelnoten 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los en hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Snij de korsten van de sneetjes brood en snij elk sneetje in 4. Rooster ze 5 min. in de voorverwarmde oven tot ze lichtjes geroosterd zijn.

  8. Besmeer elk stukje brood met de zalmmousse.

  9. Werk af met een plukje dille en de fijngehakte hazelnoten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij de zalm in grove stukken. Mix samen met de verse kaas en de mierikswortelroom tot een gladde mousse. Kruid met zwarte peper.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de hazelnoten over. Rooster de hazelnoten 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los en hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Snij de korsten van de sneetjes brood en snij elk sneetje in 4. Rooster ze 5 min. in de voorverwarmde oven tot ze lichtjes geroosterd zijn.

  8. Besmeer elk stukje brood met de zalmmousse.

  9. Werk af met een plukje dille en de fijngehakte hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 4.5 g
Eiwit 5.4 g

Bekijk het recept digitaal