- Bewaar

- Bewaar
Tofoeballetjes met groenterijst
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Riesling `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de tofoe in een mengkom en voeg alle andere ingrediënten (behalve de rijstolie) toe. Mix tot een pasta en rol er kleine balletjes van.
-
Snij de prei en de groenekool in fijne reepjes.
-
Snipper 2 lente-uitjes, de sjalotten en het knoflook.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok of pan. Voeg de sjalot, het knoflook en het pepertje toe en bak 2 min. Voeg dan de prei, de kool, de sherry en 3 eetl. sojasaus toe en bak 8 à 10 min. op een middelhoog vuur.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de balletjes goudbruin.
-
Meng de rijst met de groenten en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de rijst af met de rest van de lente-uitjes en verse korianderblaadjes. Serveer er de tofoeballetjes bij.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Riesling `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de tofoe in een mengkom en voeg alle andere ingrediënten (behalve de rijstolie) toe. Mix tot een pasta en rol er kleine balletjes van.
-
Snij de prei en de groenekool in fijne reepjes.
-
Snipper 2 lente-uitjes, de sjalotten en het knoflook.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok of pan. Voeg de sjalot, het knoflook en het pepertje toe en bak 2 min. Voeg dan de prei, de kool, de sherry en 3 eetl. sojasaus toe en bak 8 à 10 min. op een middelhoog vuur.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de balletjes goudbruin.
-
Meng de rijst met de groenten en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de rijst af met de rest van de lente-uitjes en verse korianderblaadjes. Serveer er de tofoeballetjes bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Riesling `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr