Tofoeballetjes met groenterijst
Tofoeballetjes met groenterijst

Tofoeballetjes met groenterijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 22.4 g
Koolhydraat 69.3 g
Eiwit 25.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de tofoe in een mengkom en voeg alle andere ingrediënten (behalve de rijstolie) toe. Mix tot een pasta en rol er kleine balletjes van.

  3. Snij de prei en de groenekool in fijne reepjes.

  4. Snipper 2 lente-uitjes, de sjalotten en het knoflook.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok of pan. Voeg de sjalot, het knoflook en het pepertje toe en bak 2 min. Voeg dan de prei, de kool, de sherry en 3 eetl. sojasaus toe en bak 8 à 10 min. op een middelhoog vuur.

  9. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de balletjes goudbruin.

  10. Meng de rijst met de groenten en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Werk de rijst af met de rest van de lente-uitjes en verse korianderblaadjes. Serveer er de tofoeballetjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de tofoe in een mengkom en voeg alle andere ingrediënten (behalve de rijstolie) toe. Mix tot een pasta en rol er kleine balletjes van.

  3. Snij de prei en de groenekool in fijne reepjes.

  4. Snipper 2 lente-uitjes, de sjalotten en het knoflook.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok of pan. Voeg de sjalot, het knoflook en het pepertje toe en bak 2 min. Voeg dan de prei, de kool, de sherry en 3 eetl. sojasaus toe en bak 8 à 10 min. op een middelhoog vuur.

  9. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de balletjes goudbruin.

  10. Meng de rijst met de groenten en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Werk de rijst af met de rest van de lente-uitjes en verse korianderblaadjes. Serveer er de tofoeballetjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 22.4 g
Koolhydraat 69.3 g
Eiwit 25.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Riesling `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal