- Bewaar

- Bewaar
Tortilla met Provençaalse toets
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes van enkele mm dik.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de olijven in fijne schijfjes.
-
Klop de eieren los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verhit 5 eetl. olijfolie in een grote braadpan en roerbak de aardappelschijven samen met het fijngesnipperde knoflook, de paprikareepjes, de peperringetjes, de lente-uitjes en de olijven. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout en laat ± 25 min. gaar worden.
-
Giet de losgeklopte eieren in de braadpan en roer even door de aardappelmengeling. Laat 10 min. garen op een matig vuur.
-
Plaats een bord op de eieren en draai de pan om, zodat de tortilla op het bord komt te liggen.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en schuif er de tortilla opnieuw in om de andere kant nog 3 à 5 min. te bakken.
-
Afwerking:
-
Snij de tortilla in blokjes van 3 bij 3 cm. Leg op een schotel en steek er prikkertjes in. Serveer warm of koud.
Neem eens een tortilla mee als lunch of op een picknick, want ook koud is ze lekker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes van enkele mm dik.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de olijven in fijne schijfjes.
-
Klop de eieren los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verhit 5 eetl. olijfolie in een grote braadpan en roerbak de aardappelschijven samen met het fijngesnipperde knoflook, de paprikareepjes, de peperringetjes, de lente-uitjes en de olijven. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout en laat ± 25 min. gaar worden.
-
Giet de losgeklopte eieren in de braadpan en roer even door de aardappelmengeling. Laat 10 min. garen op een matig vuur.
-
Plaats een bord op de eieren en draai de pan om, zodat de tortilla op het bord komt te liggen.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en schuif er de tortilla opnieuw in om de andere kant nog 3 à 5 min. te bakken.
-
Afwerking:
-
Snij de tortilla in blokjes van 3 bij 3 cm. Leg op een schotel en steek er prikkertjes in. Serveer warm of koud.
Neem eens een tortilla mee als lunch of op een picknick, want ook koud is ze lekker.