Tortilla met Provençaalse toets
Tortilla met Provençaalse toets

Tortilla met Provençaalse toets

50 min.
Aperitiefhapje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 53 kcal
Vet 3.8 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes van enkele mm dik.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Snij de olijven in fijne schijfjes.

  8. Klop de eieren los met een vork.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 5 eetl. olijfolie in een grote braadpan en roerbak de aardappelschijven samen met het fijngesnipperde knoflook, de paprikareepjes, de peperringetjes, de lente-uitjes en de olijven. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout en laat ± 25 min. gaar worden.

  11. Giet de losgeklopte eieren in de braadpan en roer even door de aardappelmengeling. Laat 10 min. garen op een matig vuur.

  12. Plaats een bord op de eieren en draai de pan om, zodat de tortilla op het bord komt te liggen.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en schuif er de tortilla opnieuw in om de andere kant nog 3 à 5 min. te bakken.

  14. Afwerking:
  15. Snij de tortilla in blokjes van 3 bij 3 cm. Leg op een schotel en steek er prikkertjes in. Serveer warm of koud.

Tip

Neem eens een tortilla mee als lunch of op een picknick, want ook koud is ze lekker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes van enkele mm dik.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Snij de olijven in fijne schijfjes.

  8. Klop de eieren los met een vork.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 5 eetl. olijfolie in een grote braadpan en roerbak de aardappelschijven samen met het fijngesnipperde knoflook, de paprikareepjes, de peperringetjes, de lente-uitjes en de olijven. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout en laat ± 25 min. gaar worden.

  11. Giet de losgeklopte eieren in de braadpan en roer even door de aardappelmengeling. Laat 10 min. garen op een matig vuur.

  12. Plaats een bord op de eieren en draai de pan om, zodat de tortilla op het bord komt te liggen.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en schuif er de tortilla opnieuw in om de andere kant nog 3 à 5 min. te bakken.

  14. Afwerking:
  15. Snij de tortilla in blokjes van 3 bij 3 cm. Leg op een schotel en steek er prikkertjes in. Serveer warm of koud.

Tip

Neem eens een tortilla mee als lunch of op een picknick, want ook koud is ze lekker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 53 kcal
Vet 3.8 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 1.8 g

Bekijk het recept digitaal