Tortilla uit Malaga
Tortilla uit Malaga

Tortilla uit Malaga

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 156 kcal
Vet 9.7 g
Koolhydraat 9.8 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1/2 cm.

  3. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm een derde van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof een derde van het knoflook en een derde van de fijngesnipperde uien enkele minuten al roerend.

  6. Voeg een derde van de aardappelen en een derde van de diepgevroren groenten toe. Laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Voeg eventueel een beetje water toe om te vermijden dat het aanbakt.

  7. Klop intussen een derde van de eieren los in een kom. Kruid met peper en zout.

  8. Giet de losgeklopte eieren bij de groenten en laat 30 min. bakken op een zacht vuur.

  9. Maak de tortilla regelmatig los aan de randen met een houten lepel.

  10. Draai de tortilla om (dat gaat makkelijk als u de tortilla bedekt met een deksel of een bord, draai de pan om met het bord en schuif de tortilla daarna terug in de pan). Laat nog enkele minuten garen.

  11. Doe dit nog 2 keer of gebruik meerdere pannen op hetzelfde moment.

  12. Afwerking:
  13. Snij de tortilla in punten. Dien op als lunch met een salade of brood.

Tip

U kan de tortilla meenemen op een picknick. Hij is zowel warm als koud lekker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1/2 cm.

  3. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm een derde van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof een derde van het knoflook en een derde van de fijngesnipperde uien enkele minuten al roerend.

  6. Voeg een derde van de aardappelen en een derde van de diepgevroren groenten toe. Laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Voeg eventueel een beetje water toe om te vermijden dat het aanbakt.

  7. Klop intussen een derde van de eieren los in een kom. Kruid met peper en zout.

  8. Giet de losgeklopte eieren bij de groenten en laat 30 min. bakken op een zacht vuur.

  9. Maak de tortilla regelmatig los aan de randen met een houten lepel.

  10. Draai de tortilla om (dat gaat makkelijk als u de tortilla bedekt met een deksel of een bord, draai de pan om met het bord en schuif de tortilla daarna terug in de pan). Laat nog enkele minuten garen.

  11. Doe dit nog 2 keer of gebruik meerdere pannen op hetzelfde moment.

  12. Afwerking:
  13. Snij de tortilla in punten. Dien op als lunch met een salade of brood.

Tip

U kan de tortilla meenemen op een picknick. Hij is zowel warm als koud lekker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 156 kcal
Vet 9.7 g
Koolhydraat 9.8 g
Eiwit 7.5 g

Bekijk het recept digitaal