Truffeltaartje met witte chocoladekoekjes
Truffeltaartje met witte chocoladekoekjes

Truffeltaartje met witte chocoladekoekjes

30 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 35.4 g
Eiwit 8.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  3. Breng intussen 1,5 dl lichte room aan de kook in een kookpan. Neem van het vuur en los er de gelatineblaadjes in op. Laat er de pure chocolade al roerend in smelten.

  4. Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop de 3 eidooiers met de bloemsuiker tot een schuimig mengsel. Roer door het chocolademengsel. Klop de 3 eiwitten tot stevige sneeuw en schep voorzichtig door het mengsel.

  5. Leg een vel huishoudfolie in een ronde (Ø 18 cm) of rechthoekige vorm (laat de folie over de rand hangen) en giet er het chocolademengsel in. Zet minstens 6 u koel weg.

  6. Smelt de witte chocolade samen met 2 eetl. lichte room au bain-marie of in de microgolfoven op halve kracht.

  7. Hak de hazelnoten fijn.

  8. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en strijk er de gesmolten witte chocolade lepel per lepel op uit, tot koekjes van enkele mm dik. Strooi er wat fijngehakte hazelnoten over en zet koel weg.

  9. Afwerking:
  10. Til de truffeltaart met behulp van de folie uit de vorm en snij in partjes. Versier met de opgesteven chocoladekoekjes en werk af met streepjes frambozencoulis of advocaat. Ook heel lekker met verse aardbeien, ananaskers of druiven.

Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  3. Breng intussen 1,5 dl lichte room aan de kook in een kookpan. Neem van het vuur en los er de gelatineblaadjes in op. Laat er de pure chocolade al roerend in smelten.

  4. Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop de 3 eidooiers met de bloemsuiker tot een schuimig mengsel. Roer door het chocolademengsel. Klop de 3 eiwitten tot stevige sneeuw en schep voorzichtig door het mengsel.

  5. Leg een vel huishoudfolie in een ronde (Ø 18 cm) of rechthoekige vorm (laat de folie over de rand hangen) en giet er het chocolademengsel in. Zet minstens 6 u koel weg.

  6. Smelt de witte chocolade samen met 2 eetl. lichte room au bain-marie of in de microgolfoven op halve kracht.

  7. Hak de hazelnoten fijn.

  8. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en strijk er de gesmolten witte chocolade lepel per lepel op uit, tot koekjes van enkele mm dik. Strooi er wat fijngehakte hazelnoten over en zet koel weg.

  9. Afwerking:
  10. Til de truffeltaart met behulp van de folie uit de vorm en snij in partjes. Versier met de opgesteven chocoladekoekjes en werk af met streepjes frambozencoulis of advocaat. Ook heel lekker met verse aardbeien, ananaskers of druiven.

Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 35.4 g
Eiwit 8.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Clos l'Abeilley A.C. Sauternes Tweede wijn van Château Rayne Vigneau, Premier Cru Classé uit Sauternes. De Clos l'Abeilley is een zoete witte wijn met een delicaat boeket van honing en bloemen. Een bijzonder fijne klassewijn.

Bekijk het recept digitaal