Vanillewafels met chocolade
Vanillewafels met chocolade

Vanillewafels met chocolade

1 u. 30 min.
Dessert
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 311 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 31 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 1 u. rust)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur. Giet in een kom en zet opzij.

  5. Meng de bloem met de vanillesuiker en de suiker in een grote mengkom. Meng er het bakpoeder, het puddingpoeder, de vanillezaadjes en het zout onder. Maak een kuiltje in het midden.

  6. Klop de eieren los in de kom met de gesmolten boter en giet de mengeling in het kuiltje. Meng alles goed onder elkaar tot een glad beslag.

  7. Dek de mengkom af met een propere keukenhanddoek en laat 1 u. rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

  8. Bereiding:
  9. Laat het wafelijzer goed heet worden en bestrijk het met een beetje boter. Herhaal dit voor elke wafel. Zo blijft het deeg niet aan het ijzer kleven.

  10. Schep wat deeg in het midden van het wafelijzer. Draai het na ± 1 min. wat rond, zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen.

  11. Bak elke wafel aan beide kanten mooi lichtbruin.

  12. Haal de wafels uit het wafelijzer met een speciale vork met twee lange tanden of met een breinaald. Laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  13. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  14. Doe wat gesmolten chocolade op een koffielepel en maak zo dunne streepjes op elke wafel. Laat daarna hard worden.

Tip

U kan deze wafels minstens 1 week bewaren in een goed afgesloten koekjestrommel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 1 u. rust)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur. Giet in een kom en zet opzij.

  5. Meng de bloem met de vanillesuiker en de suiker in een grote mengkom. Meng er het bakpoeder, het puddingpoeder, de vanillezaadjes en het zout onder. Maak een kuiltje in het midden.

  6. Klop de eieren los in de kom met de gesmolten boter en giet de mengeling in het kuiltje. Meng alles goed onder elkaar tot een glad beslag.

  7. Dek de mengkom af met een propere keukenhanddoek en laat 1 u. rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

  8. Bereiding:
  9. Laat het wafelijzer goed heet worden en bestrijk het met een beetje boter. Herhaal dit voor elke wafel. Zo blijft het deeg niet aan het ijzer kleven.

  10. Schep wat deeg in het midden van het wafelijzer. Draai het na ± 1 min. wat rond, zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen.

  11. Bak elke wafel aan beide kanten mooi lichtbruin.

  12. Haal de wafels uit het wafelijzer met een speciale vork met twee lange tanden of met een breinaald. Laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  13. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  14. Doe wat gesmolten chocolade op een koffielepel en maak zo dunne streepjes op elke wafel. Laat daarna hard worden.

Tip

U kan deze wafels minstens 1 week bewaren in een goed afgesloten koekjestrommel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 311 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 31 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal