Varkensbrochettes met groentecouscous
Varkensbrochettes met groentecouscous

Varkensbrochettes met groentecouscous

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 70 g
Eiwit 38.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het varkensgebraad in gelijke blokjes. Meng met de sojasaus, de tijm en de blaadjes laurier en zet 2 u. koel weg. Verdeel de blokjes varkensgebraad over een 20-tal spiesen.

  4. Snij de bloemkolen in kleine roosjes.

  5. Rasp de wortelen met een grove rasp.

  6. Snipper de uien fijn.

  7. Laat de rozijnen weken in het appelsap.

  8. Bereiding:
  9. Verhit ± 1 dl olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de bloemkoolroosjes en de geraspte wortelen toe en giet er de groentebouillon over. Laat ± 15 min. garen en giet af.

  10. Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Laat 10 min. zwellen en roer af en toe om.

  11. Roer er de gekookte groenten en de rozijnen onder en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 dl olijfolie in een braadpan en bak de brochettes ± 5 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Dien de brochettes op met de groentecouscous.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het varkensgebraad in gelijke blokjes. Meng met de sojasaus, de tijm en de blaadjes laurier en zet 2 u. koel weg. Verdeel de blokjes varkensgebraad over een 20-tal spiesen.

  4. Snij de bloemkolen in kleine roosjes.

  5. Rasp de wortelen met een grove rasp.

  6. Snipper de uien fijn.

  7. Laat de rozijnen weken in het appelsap.

  8. Bereiding:
  9. Verhit ± 1 dl olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de bloemkoolroosjes en de geraspte wortelen toe en giet er de groentebouillon over. Laat ± 15 min. garen en giet af.

  10. Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Laat 10 min. zwellen en roer af en toe om.

  11. Roer er de gekookte groenten en de rozijnen onder en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 dl olijfolie in een braadpan en bak de brochettes ± 5 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Dien de brochettes op met de groentecouscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 70 g
Eiwit 38.6 g

Bekijk het recept digitaal