Varkenskoteletten met romige groentepuree
Varkenskoteletten met romige groentepuree

Varkenskoteletten met romige groentepuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 26.2 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 40.1 g
Suiker 8.4 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 42.6 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de andijvie in fijne sliertjes.

  3. Snij de halfgedroogde tomaten fijn.

  4. Laat de erwten uitlekken.

  5. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.

  6. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot puree.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof 3/4 van de andijvie 6 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de cottage cheese, de gestoofde andijvie, de erwten, de helft van de lente-uitjes, de helft van het bieslook en de halfgedroogde tomaten onder de puree.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat dan nog 5 min. bakken. Haal uit de pan en hou warm.

  12. Giet 2 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat inkoken tot een saus op een hoog vuur.

  13. Meng de rause andijvie ook onder de puree en verdeel over de borden. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes en het bieslook. Serveer met het vlees en de saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de andijvie in fijne sliertjes.

  3. Snij de halfgedroogde tomaten fijn.

  4. Laat de erwten uitlekken.

  5. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.

  6. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot puree.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof 3/4 van de andijvie 6 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de cottage cheese, de gestoofde andijvie, de erwten, de helft van de lente-uitjes, de helft van het bieslook en de halfgedroogde tomaten onder de puree.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat dan nog 5 min. bakken. Haal uit de pan en hou warm.

  12. Giet 2 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat inkoken tot een saus op een hoog vuur.

  13. Meng de rause andijvie ook onder de puree en verdeel over de borden. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes en het bieslook. Serveer met het vlees en de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 26.2 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 40.1 g
Suiker 8.4 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 42.6 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Bruin Donker trappistenbier Wijn Les Artistes A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal