Vogeltjes zonder kop in tomatensaus
Vogeltjes zonder kop in tomatensaus

Vogeltjes zonder kop in tomatensaus

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 18.2 g
Eiwit 25.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de uien in halvemaantjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de blinde vinken langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg er de uien aan toe en laat mee bruin bakken.

  8. Voeg de wortelen toe en overgiet met de gepelde tomaten en de kippenbouillon.

  9. Doe er de takjes tijm en de blaadjes laurier bij. Laat op een zacht vuur gaar worden gedurende 30 à 40 min. Roer af en toe, zodat de saus niet aanbrandt. Verwijder de tijm en de laurier.

  10. Afwerking:
  11. Geef er aardappelen, puree of rijst bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de uien in halvemaantjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de blinde vinken langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg er de uien aan toe en laat mee bruin bakken.

  8. Voeg de wortelen toe en overgiet met de gepelde tomaten en de kippenbouillon.

  9. Doe er de takjes tijm en de blaadjes laurier bij. Laat op een zacht vuur gaar worden gedurende 30 à 40 min. Roer af en toe, zodat de saus niet aanbrandt. Verwijder de tijm en de laurier.

  10. Afwerking:
  11. Geef er aardappelen, puree of rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 18.2 g
Eiwit 25.2 g

Bekijk het recept digitaal