Winterse pasta met gerookt spek, kaas en wittekool
Winterse pasta met gerookt spek, kaas en wittekool

Winterse pasta met gerookt spek, kaas en wittekool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 890 kcal
Vet 45.9 g
Verzadigd vet 28.3 g
Koolhydraat 68.3 g
Suiker 15 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 45.2 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de wittekool. Snij de rest in fijne repen.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Verwijder de korst van de kaas en snij de rest in blokjes.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de broccoli de laatste 8 min. toe. Haal de broccoli uit de kookpot en giet de rest af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot (met dikke bodem) en bak de spekreepjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de wittekool toe aan de kookpot en stoof 10 min. Roer regelmatig om.

  9. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Voeg één voor één 3/4 van de blokjes kaas toe en laat smelten. Kruid met de helft van de peterselie, peper, zout en nootmuskaat.

  10. Verdeel de wittekool over een ovenschaal. Bedek met de pasta, de kaassaus, de broccoli, de spekreepjes en de rest van de kaas.

  11. Zet de schotel enkele minuten onder de ovengrill

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de wittekool. Snij de rest in fijne repen.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Verwijder de korst van de kaas en snij de rest in blokjes.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de broccoli de laatste 8 min. toe. Haal de broccoli uit de kookpot en giet de rest af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot (met dikke bodem) en bak de spekreepjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de wittekool toe aan de kookpot en stoof 10 min. Roer regelmatig om.

  9. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Voeg één voor één 3/4 van de blokjes kaas toe en laat smelten. Kruid met de helft van de peterselie, peper, zout en nootmuskaat.

  10. Verdeel de wittekool over een ovenschaal. Bedek met de pasta, de kaassaus, de broccoli, de spekreepjes en de rest van de kaas.

  11. Zet de schotel enkele minuten onder de ovengrill

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 890 kcal
Vet 45.9 g
Verzadigd vet 28.3 g
Koolhydraat 68.3 g
Suiker 15 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 45.2 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Duc de Lerme Merlot I.G.P. Pays d'Or

Bekijk het recept digitaal