- Bewaar

- Bewaar
Witte chocolademousse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de witte chocolade met de melk in een pan en plaats deze in een grotere pan warm water (au bain-marie). Laat op een zacht vuur al roerend smelten (1).
-
Klop de goed gekoelde slagroom tot hij bijna helemaal stijf is. Neem er 2 lepels van en roer door de gesmolten chocolade. Zet 5 à 10 min. in de koelkast. Roer dan de overgebleven slagroom voorzichtig door de wat afgekoelde chocolade.
-
Klop het eiwit tot zeer stevige sneeuw. Schep het eiwit door de chocolade: licht met een spatel de chocolade van onder naar boven op.
-
Bereid de serveercoupes voor: verdeel de uitgelekte en in stukjes gesneden ananasschijven en de geschilde en in stukjes gesneden kiwi over de 4 coupes. Giet de chocolademousse erover en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier met een maraskinokers of vers fruit (bv. frambozen, aardbeien of bosbessen) en serveer er een fijn koekje bij. U kan ook garneren met een beetje advocaat of wat geraspte pure chocolade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de witte chocolade met de melk in een pan en plaats deze in een grotere pan warm water (au bain-marie). Laat op een zacht vuur al roerend smelten (1).
-
Klop de goed gekoelde slagroom tot hij bijna helemaal stijf is. Neem er 2 lepels van en roer door de gesmolten chocolade. Zet 5 à 10 min. in de koelkast. Roer dan de overgebleven slagroom voorzichtig door de wat afgekoelde chocolade.
-
Klop het eiwit tot zeer stevige sneeuw. Schep het eiwit door de chocolade: licht met een spatel de chocolade van onder naar boven op.
-
Bereid de serveercoupes voor: verdeel de uitgelekte en in stukjes gesneden ananasschijven en de geschilde en in stukjes gesneden kiwi over de 4 coupes. Giet de chocolademousse erover en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier met een maraskinokers of vers fruit (bv. frambozen, aardbeien of bosbessen) en serveer er een fijn koekje bij. U kan ook garneren met een beetje advocaat of wat geraspte pure chocolade.