Wraps met ricottapesto, meloen en parmaham
Wraps met ricottapesto, meloen en parmaham

Wraps met ricottapesto, meloen en parmaham

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 37.5 g
Suiker 3.4 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 17.7 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de pitjes uit de meloen en schil hem. Snij het vruchtvlees in fijne repen.

  4. Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  5. Meng de pesto en de pijnboompitten onder de ricotta en kruid met peper en zout.

  6. Snij 2 sneetjes parmaham in de lengte doormidden.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de ricotta over de wraps.

  9. Beleg elke wrap met 1,5 sneetjes parmaham.

  10. Schik er in het midden fijne reepjes meloen op.

  11. Bedek met enkele blaadjes rucola en rol de wraps strak op.

  12. Afwerking:
  13. Snij de wraps in 2 en serveer ze samen met wat krulsla op een bord.

Tip

U kan deze wraps ook zo uit het vuistje eten. Of snij ze in stukjes van 2 cm en steek er een prikkertje in. Ideaal als aperitiefhapje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de pitjes uit de meloen en schil hem. Snij het vruchtvlees in fijne repen.

  4. Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  5. Meng de pesto en de pijnboompitten onder de ricotta en kruid met peper en zout.

  6. Snij 2 sneetjes parmaham in de lengte doormidden.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de ricotta over de wraps.

  9. Beleg elke wrap met 1,5 sneetjes parmaham.

  10. Schik er in het midden fijne reepjes meloen op.

  11. Bedek met enkele blaadjes rucola en rol de wraps strak op.

  12. Afwerking:
  13. Snij de wraps in 2 en serveer ze samen met wat krulsla op een bord.

Tip

U kan deze wraps ook zo uit het vuistje eten. Of snij ze in stukjes van 2 cm en steek er een prikkertje in. Ideaal als aperitiefhapje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 37.5 g
Suiker 3.4 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 17.7 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Lindemans Kriek Kriekenlambiek Wijn Leyda Reserva Pinot Noir D.O. Valle de Leyda - Chili

Bekijk het recept digitaal