Zalmhapjes in 3 smaken
Zalmhapjes in 3 smaken

Zalmhapjes in 3 smaken

25 min.
Aperitiefhapje
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Ontpit de kerstomaten en hak het vruchtvlees fijn. Kruid met peper en zout.

  4. Meng de mierikswortelroom onder de roomkaas en kruid met peper en zout.

  5. Snipper 3 sprietjes bieslook fijn.

  6. Snij het zalmhaasje in de lengte in 2 en vervolgens in 6 gelijke blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Wentel 2 blokjes zalm aan alle kanten door de sesamzaadjes.

  9. Snij 2 blokjes zalm middendoor. Besmeer 2 stukjes met het roomkaasmengsel en verdeel er de fijngehakte kerstomaten over. Bedek met de 2 andere stukjes zalm en werk elk hapje af met een sprietje bieslook.

  10. Hak de 2 overgebleven zalmblokjes fijn. Breng op smaak met het fijngesnipperde bieslook, de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Verdeel over de Zweedse broodjes en werk af met de preischeuten.

Tip

Voedingswaarde per persoon Zalm-sesamhapjes: Energie 87 kcal - Eiwitten 7,3 g - Vetten 6,2 g - Koolhydraten 0,4 g Zalmhapjes met mierikswortel: Energie 85 kcal - Eiwitten 6,5 g - Vetten 6,2 g - Koolhydraten 0,7 g Zweedse broodjes met zalm: Energie 93 kcal - Eiwitten 1,5 g - Vetten 6,1 g - Koolhydraten 7,8 g

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Ontpit de kerstomaten en hak het vruchtvlees fijn. Kruid met peper en zout.

  4. Meng de mierikswortelroom onder de roomkaas en kruid met peper en zout.

  5. Snipper 3 sprietjes bieslook fijn.

  6. Snij het zalmhaasje in de lengte in 2 en vervolgens in 6 gelijke blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Wentel 2 blokjes zalm aan alle kanten door de sesamzaadjes.

  9. Snij 2 blokjes zalm middendoor. Besmeer 2 stukjes met het roomkaasmengsel en verdeel er de fijngehakte kerstomaten over. Bedek met de 2 andere stukjes zalm en werk elk hapje af met een sprietje bieslook.

  10. Hak de 2 overgebleven zalmblokjes fijn. Breng op smaak met het fijngesnipperde bieslook, de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Verdeel over de Zweedse broodjes en werk af met de preischeuten.

Tip

Voedingswaarde per persoon Zalm-sesamhapjes: Energie 87 kcal - Eiwitten 7,3 g - Vetten 6,2 g - Koolhydraten 0,4 g Zalmhapjes met mierikswortel: Energie 85 kcal - Eiwitten 6,5 g - Vetten 6,2 g - Koolhydraten 0,7 g Zweedse broodjes met zalm: Energie 93 kcal - Eiwitten 1,5 g - Vetten 6,1 g - Koolhydraten 7,8 g

Bekijk het recept digitaal