- Bewaar

- Bewaar
Zalmspiesjes met kruidenmayonaise
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Voor mayonaise heb je alleen de eidooiers nodig, dus je moet eerst de eidooiers van de eiwitten splitsen. Breek de eieren een voor een op de rand van een kommetje. Laat de eidooiers van de ene halve eierschaal in de andere glijden, terwijl je de eiwitten in het kommetje laat glijden. Doe de eidooiers in een smalle, hoge maatbeker. Gooi de eiwitten niet weg, want je kan er nog van alles mee doen. Straks geven we je enkele leuke tips.
-
Snij 1 citroen in 2 en pers tot je 1 koffielepel citroensap hebt.
-
Pluk de blaadjes van de kervel en 1/4 plantje munt en knip de sprietjes van 1/4 plantje bieslook. Doe de kruiden in een koffiekop of een glas en knip ze in kleine stukjes.
-
Snij de zalmfilets in de lengte in 2 repen. Snij elke reep in 4 stukken.
-
Bereiding:
-
Klop de eidooiers een beetje los met een vork. Voeg de mosterd, het citroensap en 1 koffielepel lauw water toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet de staafmixer in de maatbeker en mix alles glad. Giet er de arachideolie bij en mix tot je een vaste mayonaise hebt.
-
Meng de helft van de geknipte kruiden onder de mayonaise en doe de andere helft in een diep bord. Kruid de mayonaise nog met een beetje zwarte peper en zout. Doe de mayonaise in een bokaal die je goed kan afsluiten. De restjes die in de maatbeker achterblijven, lepel je eruit met een spatel. Zet de mayonaise in de koelkast.
-
Rol elk stukje zalm door de kruiden in het diepe bord tot alle stukjes bedekt zijn. Bestrooi de stukjes nog met een beetje zout en ga erover met de pepermolen.
-
Tijd om de stukjes zalm aan de degen te rijgen. Neem 8 brochettestokjes en steek er telkens 4 stukjes gekruide zalm op. Je moet in totaal 8 zalmspiesjes hebben.
-
Dit is voor je hulpkok: verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmspiesjes ± 6 min. aan alle kanten mooi bruin. Draai ze regelmatig om.
-
Afwerking:
-
Genoeg gewerkt! Haal de mayonaise er maar weer bij en proef van je eigen kookkunsten.
- Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids. - Soms heb je in een recept alleen de eidooier nodig. En het eiwit wordt dan meestal gewoon weggegooid. Maar dat moet echt niet. Je kan het in een apart potje doen en dat in de diepvries zetten. Als je de volgende keer alleen eiwit nodig hebt (zoals voor chocomousse), dan haal je het gewoon uit de diepvries. Doe je meerdere eiwitten bij elkaar, schrijf dan ergens het aantal op de potjes. Dan vergeet je het niet.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Voor mayonaise heb je alleen de eidooiers nodig, dus je moet eerst de eidooiers van de eiwitten splitsen. Breek de eieren een voor een op de rand van een kommetje. Laat de eidooiers van de ene halve eierschaal in de andere glijden, terwijl je de eiwitten in het kommetje laat glijden. Doe de eidooiers in een smalle, hoge maatbeker. Gooi de eiwitten niet weg, want je kan er nog van alles mee doen. Straks geven we je enkele leuke tips.
-
Snij 1 citroen in 2 en pers tot je 1 koffielepel citroensap hebt.
-
Pluk de blaadjes van de kervel en 1/4 plantje munt en knip de sprietjes van 1/4 plantje bieslook. Doe de kruiden in een koffiekop of een glas en knip ze in kleine stukjes.
-
Snij de zalmfilets in de lengte in 2 repen. Snij elke reep in 4 stukken.
-
Bereiding:
-
Klop de eidooiers een beetje los met een vork. Voeg de mosterd, het citroensap en 1 koffielepel lauw water toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet de staafmixer in de maatbeker en mix alles glad. Giet er de arachideolie bij en mix tot je een vaste mayonaise hebt.
-
Meng de helft van de geknipte kruiden onder de mayonaise en doe de andere helft in een diep bord. Kruid de mayonaise nog met een beetje zwarte peper en zout. Doe de mayonaise in een bokaal die je goed kan afsluiten. De restjes die in de maatbeker achterblijven, lepel je eruit met een spatel. Zet de mayonaise in de koelkast.
-
Rol elk stukje zalm door de kruiden in het diepe bord tot alle stukjes bedekt zijn. Bestrooi de stukjes nog met een beetje zout en ga erover met de pepermolen.
-
Tijd om de stukjes zalm aan de degen te rijgen. Neem 8 brochettestokjes en steek er telkens 4 stukjes gekruide zalm op. Je moet in totaal 8 zalmspiesjes hebben.
-
Dit is voor je hulpkok: verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmspiesjes ± 6 min. aan alle kanten mooi bruin. Draai ze regelmatig om.
-
Afwerking:
-
Genoeg gewerkt! Haal de mayonaise er maar weer bij en proef van je eigen kookkunsten.
- Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids. - Soms heb je in een recept alleen de eidooier nodig. En het eiwit wordt dan meestal gewoon weggegooid. Maar dat moet echt niet. Je kan het in een apart potje doen en dat in de diepvries zetten. Als je de volgende keer alleen eiwit nodig hebt (zoals voor chocomousse), dan haal je het gewoon uit de diepvries. Doe je meerdere eiwitten bij elkaar, schrijf dan ergens het aantal op de potjes. Dan vergeet je het niet.