Zoet paprikasoepje met mozzarella
Zoet paprikasoepje met mozzarella

Zoet paprikasoepje met mozzarella

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde ui en 2 fijngesnipperde teentjes knoflook glazig.

  4. Voeg 2 zoete puntpaprika's en 1 wortel (in stukjes gesneden) toe aan de ui samen met 400 g gepelde tomaten (blik). Kruid met 1 koffiel. paprikapoeder en 1/2 koffiel. tijm en overgiet met 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water). Laat 20 min. sudderen. Mix tot een gladde soep en giet door een zeef. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de hete soep over kommetjes. Versier telkens met een blaadje basilicum en bestrooi met geraspte mozzarella.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde ui en 2 fijngesnipperde teentjes knoflook glazig.

  4. Voeg 2 zoete puntpaprika's en 1 wortel (in stukjes gesneden) toe aan de ui samen met 400 g gepelde tomaten (blik). Kruid met 1 koffiel. paprikapoeder en 1/2 koffiel. tijm en overgiet met 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water). Laat 20 min. sudderen. Mix tot een gladde soep en giet door een zeef. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de hete soep over kommetjes. Versier telkens met een blaadje basilicum en bestrooi met geraspte mozzarella.

Bekijk het recept digitaal