- Bewaar

- Bewaar
3-vruchtenmousse met frambozencoulis
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een kom koud water.
-
Verwarm het sap van 4 sinaasappelen met de sinaasappellikeur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze erin op.
-
Snij de anderhalve banaan in stukjes en doe ze in een hoge maatbeker. Giet er het sap van 1 citroen bij en de sinaasappelsapbereiding. Mix zeer fijn. U hebt in totaal 5 dl fruitmengsel nodig. Indien nodig voegt u nog wat sinaasappelsap toe.
-
Roer de eidooiers los met de verse kaas en de suiker. Meng onder de fruitmousse.
-
Klop 1 dl room stijf en schep voorzichtig onder de mousse. Klop vervolgens ook de eiwitten zeer stijf en schep ze ook onder de mousse.
-
Schep de mousse in coupes en laat gedurende ten minste 8 u opstijven in de koelkast.
-
Intussen maakt u de frambozencoulis: laat de frambozen ontdooien en mix ze fijn met het sap van 1/2 citroen en 3 eetl. suiker. Proef of de frambozencoulis voldoende zoet is en giet door een zeef.
-
Afwerking:
-
Versier de vruchtenmousse met schijfjes kiwi en geef er de frambozencoulis apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een kom koud water.
-
Verwarm het sap van 4 sinaasappelen met de sinaasappellikeur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze erin op.
-
Snij de anderhalve banaan in stukjes en doe ze in een hoge maatbeker. Giet er het sap van 1 citroen bij en de sinaasappelsapbereiding. Mix zeer fijn. U hebt in totaal 5 dl fruitmengsel nodig. Indien nodig voegt u nog wat sinaasappelsap toe.
-
Roer de eidooiers los met de verse kaas en de suiker. Meng onder de fruitmousse.
-
Klop 1 dl room stijf en schep voorzichtig onder de mousse. Klop vervolgens ook de eiwitten zeer stijf en schep ze ook onder de mousse.
-
Schep de mousse in coupes en laat gedurende ten minste 8 u opstijven in de koelkast.
-
Intussen maakt u de frambozencoulis: laat de frambozen ontdooien en mix ze fijn met het sap van 1/2 citroen en 3 eetl. suiker. Proef of de frambozencoulis voldoende zoet is en giet door een zeef.
-
Afwerking:
-
Versier de vruchtenmousse met schijfjes kiwi en geef er de frambozencoulis apart bij.