3-vruchtenmousse met frambozencoulis
3-vruchtenmousse met frambozencoulis

3-vruchtenmousse met frambozencoulis

1 u. 30 min.
Dessert
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 39 g
Eiwit 9.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een kom koud water.

  3. Verwarm het sap van 4 sinaasappelen met de sinaasappellikeur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze erin op.

  4. Snij de anderhalve banaan in stukjes en doe ze in een hoge maatbeker. Giet er het sap van 1 citroen bij en de sinaasappelsapbereiding. Mix zeer fijn. U hebt in totaal 5 dl fruitmengsel nodig. Indien nodig voegt u nog wat sinaasappelsap toe.

  5. Roer de eidooiers los met de verse kaas en de suiker. Meng onder de fruitmousse.

  6. Klop 1 dl room stijf en schep voorzichtig onder de mousse. Klop vervolgens ook de eiwitten zeer stijf en schep ze ook onder de mousse.

  7. Schep de mousse in coupes en laat gedurende ten minste 8 u opstijven in de koelkast.

  8. Intussen maakt u de frambozencoulis: laat de frambozen ontdooien en mix ze fijn met het sap van 1/2 citroen en 3 eetl. suiker. Proef of de frambozencoulis voldoende zoet is en giet door een zeef.

  9. Afwerking:
  10. Versier de vruchtenmousse met schijfjes kiwi en geef er de frambozencoulis apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een kom koud water.

  3. Verwarm het sap van 4 sinaasappelen met de sinaasappellikeur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze erin op.

  4. Snij de anderhalve banaan in stukjes en doe ze in een hoge maatbeker. Giet er het sap van 1 citroen bij en de sinaasappelsapbereiding. Mix zeer fijn. U hebt in totaal 5 dl fruitmengsel nodig. Indien nodig voegt u nog wat sinaasappelsap toe.

  5. Roer de eidooiers los met de verse kaas en de suiker. Meng onder de fruitmousse.

  6. Klop 1 dl room stijf en schep voorzichtig onder de mousse. Klop vervolgens ook de eiwitten zeer stijf en schep ze ook onder de mousse.

  7. Schep de mousse in coupes en laat gedurende ten minste 8 u opstijven in de koelkast.

  8. Intussen maakt u de frambozencoulis: laat de frambozen ontdooien en mix ze fijn met het sap van 1/2 citroen en 3 eetl. suiker. Proef of de frambozencoulis voldoende zoet is en giet door een zeef.

  9. Afwerking:
  10. Versier de vruchtenmousse met schijfjes kiwi en geef er de frambozencoulis apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 39 g
Eiwit 9.9 g

Bekijk het recept digitaal