4-groentepannetje met fetayoghurt
4-groentepannetje met fetayoghurt

4-groentepannetje met fetayoghurt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 39.4 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 22.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte doormidden en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 1 cm.

  6. Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  7. Snij de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes van 1 cm.

  8. Snij de rode uien in halvemaantjes.

  9. Snipper het knoflook fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukjes ui en het knoflook 2 min.

  12. Voeg alle groenten toe en roerbak 5 min.

  13. Overgiet met de groentebouillon en voeg de takjes rozemarijn toe.

  14. Laat 20 à 25 min. afgedekt garen op een matig vuur (of iets langer als u liever zachte groenten hebt). Kruid eventueel met peper en zout.

  15. Prak ondertussen de feta fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en een beetje zout (de feta is al gezouten).

  16. Verwijder vlak voor het serveren de takjes rozemarijn uit het groentestoofpotje.

  17. Afwerking:
  18. Schep de groenten in diepe borden en lepel er wat feta yoghurt over.

  19. Geef er ciabatta of gebakken krielaardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte doormidden en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 1 cm.

  6. Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  7. Snij de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes van 1 cm.

  8. Snij de rode uien in halvemaantjes.

  9. Snipper het knoflook fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukjes ui en het knoflook 2 min.

  12. Voeg alle groenten toe en roerbak 5 min.

  13. Overgiet met de groentebouillon en voeg de takjes rozemarijn toe.

  14. Laat 20 à 25 min. afgedekt garen op een matig vuur (of iets langer als u liever zachte groenten hebt). Kruid eventueel met peper en zout.

  15. Prak ondertussen de feta fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en een beetje zout (de feta is al gezouten).

  16. Verwijder vlak voor het serveren de takjes rozemarijn uit het groentestoofpotje.

  17. Afwerking:
  18. Schep de groenten in diepe borden en lepel er wat feta yoghurt over.

  19. Geef er ciabatta of gebakken krielaardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 39.4 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 22.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Grüner Veltliner - Winzer Krems - Oostenrijk Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva - Miguel Torres Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal