Aardappelsalade met Indische specerijen
Aardappelsalade met Indische specerijen

Aardappelsalade met Indische specerijen

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 27 g
Eiwit 27.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng lichtgezouten water aan de kook en laat er de linzen 5 min. in koken.

  3. Snij de geschilde aardappelen in blokjes. Voeg ze toe aan de linzen. Snij de broccoli in roosjes en voeg ze ook toe. Laat nog 6 min. koken. Laat uitlekken en afkoelen.

  4. Snij de rode ui in ringen en het varkensvlees in stukjes.

  5. Maak de vinaigrette: meng de olijfolie met de mosterd en het limoensap en kruid met kerriepoeder, komijn, paprikapoeder, gember, peper en zout.

  6. Snij de halve ijsbergsla in kleine stukjes. Voeg er de gekookte groenten en de stukjes varkensvlees aan toe. Meng er de vinaigrette onder.

  7. Afwerking:
  8. Strooi de notenmix over de salade en dien op met sneetjes bruin brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng lichtgezouten water aan de kook en laat er de linzen 5 min. in koken.

  3. Snij de geschilde aardappelen in blokjes. Voeg ze toe aan de linzen. Snij de broccoli in roosjes en voeg ze ook toe. Laat nog 6 min. koken. Laat uitlekken en afkoelen.

  4. Snij de rode ui in ringen en het varkensvlees in stukjes.

  5. Maak de vinaigrette: meng de olijfolie met de mosterd en het limoensap en kruid met kerriepoeder, komijn, paprikapoeder, gember, peper en zout.

  6. Snij de halve ijsbergsla in kleine stukjes. Voeg er de gekookte groenten en de stukjes varkensvlees aan toe. Meng er de vinaigrette onder.

  7. Afwerking:
  8. Strooi de notenmix over de salade en dien op met sneetjes bruin brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 27 g
Eiwit 27.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Baron d'Ardeuil A.C. Buzet

Bekijk het recept digitaal