Aardappeltortilla met bloemkool en waterkers
Aardappeltortilla met bloemkool en waterkers

Aardappeltortilla met bloemkool en waterkers

1 u. 35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 39.1 g
Koolhydraat 25.3 g
Eiwit 24.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de lente-uitjes fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1 cm dik.

  4. Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 10 min. de aardappelschijfjes toe. Giet af en laat afkoelen.

  5. Verkruimel intussen de roquefort.

  6. Meng de eieren met de room en de bloem en kruid met peper en zout. Snij de steeltjes van de waterkers en roer er de blaadjes onder.

  7. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  8. Bereiding:
  9. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel er de aardappelschijfjes, de bloemkoolroosjes en de lente-uitjes over.

  10. Bestrooi met 50 g notenmix en de rozemarijn. Verdeel er het eiermengsel en de roquefort over.

  11. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven. Dek het laatste kwartier af met een vel aluminiumfolie. Laat afkoelen.

  12. Maak intussen het slaatje: snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne schijfjes.

  13. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  14. Meng de venkelschijfjes, de rucola, de sinaasappelpartjes, de basilicumblaadjes en de notenmix. Verstuif er olijfolie en balsamicoazijn over (elk ± 4 keer verstuiven).

  15. Kruid met mixed pepper en zeezout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de lente-uitjes fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1 cm dik.

  4. Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 10 min. de aardappelschijfjes toe. Giet af en laat afkoelen.

  5. Verkruimel intussen de roquefort.

  6. Meng de eieren met de room en de bloem en kruid met peper en zout. Snij de steeltjes van de waterkers en roer er de blaadjes onder.

  7. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  8. Bereiding:
  9. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel er de aardappelschijfjes, de bloemkoolroosjes en de lente-uitjes over.

  10. Bestrooi met 50 g notenmix en de rozemarijn. Verdeel er het eiermengsel en de roquefort over.

  11. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven. Dek het laatste kwartier af met een vel aluminiumfolie. Laat afkoelen.

  12. Maak intussen het slaatje: snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne schijfjes.

  13. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  14. Meng de venkelschijfjes, de rucola, de sinaasappelpartjes, de basilicumblaadjes en de notenmix. Verstuif er olijfolie en balsamicoazijn over (elk ± 4 keer verstuiven).

  15. Kruid met mixed pepper en zeezout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 39.1 g
Koolhydraat 25.3 g
Eiwit 24.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Malbec Mendoza - Argentinië Wijn Montpeyroux Réserve `Luc St-Roche' A.O.P. Coteaux du Languedoc

Bekijk het recept digitaal