Aardbeienbavarois op een bodem van speculaas
Aardbeienbavarois op een bodem van speculaas

Aardbeienbavarois op een bodem van speculaas

25 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 34.2 g
Verzadigd vet 18.9 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 30.2 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pureer de schoongemaakte aardbeien.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  4. Klop de room net niet volledig stijf, samen met de suiker.

  5. Verkruimel de speculaas samen met de zandkoekjes in een plastic zak en rol erover met een deegrol of een glazen fles.

  6. Doe in een kom en meng er de boter onder. Kneed met de vingertoppen tot een geheel.

  7. Verdeel het koekjesmengsel over een springvorm van 24 cm diameter.

  8. Bereiding:
  9. Warm de aardbeienpuree op in een kookpot en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Laat alles afkoelen.

  10. Meng de aardbeienpuree onder de crème anglaise en roer er de room onder.

  11. Verdeel de mengeling over de koekjesbodem en laat 6 u. opstijven in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pureer de schoongemaakte aardbeien.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  4. Klop de room net niet volledig stijf, samen met de suiker.

  5. Verkruimel de speculaas samen met de zandkoekjes in een plastic zak en rol erover met een deegrol of een glazen fles.

  6. Doe in een kom en meng er de boter onder. Kneed met de vingertoppen tot een geheel.

  7. Verdeel het koekjesmengsel over een springvorm van 24 cm diameter.

  8. Bereiding:
  9. Warm de aardbeienpuree op in een kookpot en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Laat alles afkoelen.

  10. Meng de aardbeienpuree onder de crème anglaise en roer er de room onder.

  11. Verdeel de mengeling over de koekjesbodem en laat 6 u. opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 34.2 g
Verzadigd vet 18.9 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 30.2 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal