Alles in de gamel
Alles in de gamel

Alles in de gamel

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 28 g
Eiwit 24.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Kook de ongeschilde krieltjes ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af. Snij ze in 2 of in 4, afhankelijk van de grootte.

  4. Kook ondertussen de prinsessenbonen ± 10 min. afgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg het pitavlees beetje bij beetje toe en bak het ± 10 min. goudbruin.

  8. Doe er de krieltjes en de bonen bij. Verkruimel er de bouillonblokjes over en laat de bereiding nog even opwarmen.

  9. Overgiet met de room en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer in gamellen.

Tip

- Als u meerdere pannen bij de hand hebt, kan u het pitavlees in verschillende kleine porties bakken en daarna aan de groenten toevoegen. Zo zal het vlees krokanter zijn. - U kan dit recept ook klaarmaken met restjes groenten en aardappelen van de dag of zelfs 2 dagen voordien (bv. wortelen, selder, prei …).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Kook de ongeschilde krieltjes ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af. Snij ze in 2 of in 4, afhankelijk van de grootte.

  4. Kook ondertussen de prinsessenbonen ± 10 min. afgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg het pitavlees beetje bij beetje toe en bak het ± 10 min. goudbruin.

  8. Doe er de krieltjes en de bonen bij. Verkruimel er de bouillonblokjes over en laat de bereiding nog even opwarmen.

  9. Overgiet met de room en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer in gamellen.

Tip

- Als u meerdere pannen bij de hand hebt, kan u het pitavlees in verschillende kleine porties bakken en daarna aan de groenten toevoegen. Zo zal het vlees krokanter zijn. - U kan dit recept ook klaarmaken met restjes groenten en aardappelen van de dag of zelfs 2 dagen voordien (bv. wortelen, selder, prei …).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 28 g
Eiwit 24.8 g

Bekijk het recept digitaal