- Bewaar

- Bewaar
Alles in de gamel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Kook de ongeschilde krieltjes ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af. Snij ze in 2 of in 4, afhankelijk van de grootte.
-
Kook ondertussen de prinsessenbonen ± 10 min. afgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snipper de uien fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg het pitavlees beetje bij beetje toe en bak het ± 10 min. goudbruin.
-
Doe er de krieltjes en de bonen bij. Verkruimel er de bouillonblokjes over en laat de bereiding nog even opwarmen.
-
Overgiet met de room en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer in gamellen.
- Als u meerdere pannen bij de hand hebt, kan u het pitavlees in verschillende kleine porties bakken en daarna aan de groenten toevoegen. Zo zal het vlees krokanter zijn. - U kan dit recept ook klaarmaken met restjes groenten en aardappelen van de dag of zelfs 2 dagen voordien (bv. wortelen, selder, prei …).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Kook de ongeschilde krieltjes ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af. Snij ze in 2 of in 4, afhankelijk van de grootte.
-
Kook ondertussen de prinsessenbonen ± 10 min. afgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snipper de uien fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg het pitavlees beetje bij beetje toe en bak het ± 10 min. goudbruin.
-
Doe er de krieltjes en de bonen bij. Verkruimel er de bouillonblokjes over en laat de bereiding nog even opwarmen.
-
Overgiet met de room en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer in gamellen.
- Als u meerdere pannen bij de hand hebt, kan u het pitavlees in verschillende kleine porties bakken en daarna aan de groenten toevoegen. Zo zal het vlees krokanter zijn. - U kan dit recept ook klaarmaken met restjes groenten en aardappelen van de dag of zelfs 2 dagen voordien (bv. wortelen, selder, prei …).