- Bewaar

- Bewaar
Amandelcake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rasp de limoenschil (u hebt 1 koffiel. zeste nodig).
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten samen met 4 eetl. suiker stijf.
-
Klop de eidooiers samen met 4 eetl. suiker tot een witte, schuimige massa en voeg de limoenzeste toe. Meng er het amandelpoeder en het zout onder met een houten lepel.
-
Schep er ook de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder met een houten lepel.
-
Vet een bakvorm (Ø ± 24 cm) in met de plantaardige vetstof en giet er het deeg in. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Maak deze cake helemaal af met kant-en-klare glazuur en versieringen.
Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rasp de limoenschil (u hebt 1 koffiel. zeste nodig).
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten samen met 4 eetl. suiker stijf.
-
Klop de eidooiers samen met 4 eetl. suiker tot een witte, schuimige massa en voeg de limoenzeste toe. Meng er het amandelpoeder en het zout onder met een houten lepel.
-
Schep er ook de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder met een houten lepel.
-
Vet een bakvorm (Ø ± 24 cm) in met de plantaardige vetstof en giet er het deeg in. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Maak deze cake helemaal af met kant-en-klare glazuur en versieringen.
Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).