Amandelcake met peren
Amandelcake met peren

Amandelcake met peren

1 u. 10 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 471 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 54.3 g
Eiwit 10.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de peren, snij in de lengte in schijven van 1 cm dik en besprenkel met citroensap.

  3. Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder.

  4. Bereiding:
  5. Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker. Mix er de eieren een voor een onder, tot u een gladde, luchtige massa krijgt.

  6. Voeg de bloemsuiker met amandelpoeder toe en zeef er de bloem over. Mix alles goed.

  7. Giet de helft van het deeg in een ronde cakevorm en lepel er de abrikozenconfituur in het midden over, tot op ± 2 cm van de rand.

  8. Giet er de rest van het deeg over en strijk open. Leg er de stukken peer op, met de smalle kant naar binnen.

  9. Bestrooi met de amandelschilfers en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 50 à 55 min. De cake moet droog zijn vanbinnen: als u met een mes in het midden steekt, moet het er droog uitkomen.

  10. Afwerking:
  11. Laat afkoelen op een rooster en snij in stukken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de peren, snij in de lengte in schijven van 1 cm dik en besprenkel met citroensap.

  3. Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder.

  4. Bereiding:
  5. Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker. Mix er de eieren een voor een onder, tot u een gladde, luchtige massa krijgt.

  6. Voeg de bloemsuiker met amandelpoeder toe en zeef er de bloem over. Mix alles goed.

  7. Giet de helft van het deeg in een ronde cakevorm en lepel er de abrikozenconfituur in het midden over, tot op ± 2 cm van de rand.

  8. Giet er de rest van het deeg over en strijk open. Leg er de stukken peer op, met de smalle kant naar binnen.

  9. Bestrooi met de amandelschilfers en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 50 à 55 min. De cake moet droog zijn vanbinnen: als u met een mes in het midden steekt, moet het er droog uitkomen.

  10. Afwerking:
  11. Laat afkoelen op een rooster en snij in stukken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 471 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 54.3 g
Eiwit 10.3 g

Bekijk het recept digitaal