- Bewaar

- Bewaar
Amandelcake met peren
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de peren, snij in de lengte in schijven van 1 cm dik en besprenkel met citroensap.
-
Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder.
-
Bereiding:
-
Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker. Mix er de eieren een voor een onder, tot u een gladde, luchtige massa krijgt.
-
Voeg de bloemsuiker met amandelpoeder toe en zeef er de bloem over. Mix alles goed.
-
Giet de helft van het deeg in een ronde cakevorm en lepel er de abrikozenconfituur in het midden over, tot op ± 2 cm van de rand.
-
Giet er de rest van het deeg over en strijk open. Leg er de stukken peer op, met de smalle kant naar binnen.
-
Bestrooi met de amandelschilfers en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 50 à 55 min. De cake moet droog zijn vanbinnen: als u met een mes in het midden steekt, moet het er droog uitkomen.
-
Afwerking:
-
Laat afkoelen op een rooster en snij in stukken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de peren, snij in de lengte in schijven van 1 cm dik en besprenkel met citroensap.
-
Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder.
-
Bereiding:
-
Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker. Mix er de eieren een voor een onder, tot u een gladde, luchtige massa krijgt.
-
Voeg de bloemsuiker met amandelpoeder toe en zeef er de bloem over. Mix alles goed.
-
Giet de helft van het deeg in een ronde cakevorm en lepel er de abrikozenconfituur in het midden over, tot op ± 2 cm van de rand.
-
Giet er de rest van het deeg over en strijk open. Leg er de stukken peer op, met de smalle kant naar binnen.
-
Bestrooi met de amandelschilfers en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 50 à 55 min. De cake moet droog zijn vanbinnen: als u met een mes in het midden steekt, moet het er droog uitkomen.
-
Afwerking:
-
Laat afkoelen op een rooster en snij in stukken.