- Bewaar
- Bewaar
Apfelstrudel met kaneel en vanille-ijs
Onze drankensuggesties
Bier Cornet Oaked Sterk blond bier Wijn Pavois d'Or A.O.P. Sauternes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Schil de appelen en snij in kleine blokjes.
-
Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er met een scherp mesje de zaadjes uit.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Smelt 100 g boter op een zacht vuur en zet even opzij.
-
Smelt de rest van de boter in een kookpot en voeg de appelblokjes, de vanillezaadjes en het stokje toe. Laat 5 min. stoven en roer regelmatig.
-
Voeg de suiker, de vanillesuiker, het zout, de kaneel, de citroenzeste, het citroensap en de rozijnen toe. Meng goed onder elkaar. Giet het mengsel door een zeef en hou het vocht opzij.
-
Leg een vel filodeeg op een vel bakpapier en bestrijk met gesmolten boter. Bestrooi met 1 eetl. bloemsuiker en leg er een vel filodeeg bovenop. Bestrijk opnieuw met boter en bestrooi met bloemsuiker. Herhaal met de 4 overige vellen.
-
Strooi het paneermeel over de linkerhelft van het deeg en verdeel er de appelvulling over. Hou boven- en onderaan 5 cm weg van de rand vrij. Bestrijk de randen met boter en vouw ze omhoog. Bestrijk de rest van het filodeeg met de helft van het opgevangen sap en rol de vulling strak op tot een rol. Duw goed aan en zorg dat de naad onderaan komt te zitten.
-
Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de rest van het sap en de boter. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rol in 8 stukken, bestrooi met 2 eetl. loemsuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs.
Onze drankensuggesties
Bier Cornet Oaked Sterk blond bier Wijn Pavois d'Or A.O.P. Sauternes
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Schil de appelen en snij in kleine blokjes.
-
Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er met een scherp mesje de zaadjes uit.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Smelt 100 g boter op een zacht vuur en zet even opzij.
-
Smelt de rest van de boter in een kookpot en voeg de appelblokjes, de vanillezaadjes en het stokje toe. Laat 5 min. stoven en roer regelmatig.
-
Voeg de suiker, de vanillesuiker, het zout, de kaneel, de citroenzeste, het citroensap en de rozijnen toe. Meng goed onder elkaar. Giet het mengsel door een zeef en hou het vocht opzij.
-
Leg een vel filodeeg op een vel bakpapier en bestrijk met gesmolten boter. Bestrooi met 1 eetl. bloemsuiker en leg er een vel filodeeg bovenop. Bestrijk opnieuw met boter en bestrooi met bloemsuiker. Herhaal met de 4 overige vellen.
-
Strooi het paneermeel over de linkerhelft van het deeg en verdeel er de appelvulling over. Hou boven- en onderaan 5 cm weg van de rand vrij. Bestrijk de randen met boter en vouw ze omhoog. Bestrijk de rest van het filodeeg met de helft van het opgevangen sap en rol de vulling strak op tot een rol. Duw goed aan en zorg dat de naad onderaan komt te zitten.
-
Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de rest van het sap en de boter. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rol in 8 stukken, bestrooi met 2 eetl. loemsuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Cornet Oaked Sterk blond bier Wijn Pavois d'Or A.O.P. Sauternes