- Bewaar

- Bewaar
Appel-peergebak met peperkoek
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt 250 g boter in een steelpan op een zacht vuur.
-
Doe de suiker, de vanillesuiker, de gesmolten boter en de eieren in een grote kom en mix tot een luchtige massa.
-
Zeef er de bloem over en voeg het zout toe. Roer goed onder elkaar. Vorm een bolletje van het deeg en laat 30 min. rusten.
-
Schil ondertussen de appelen en de peren en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de peperkoek fijn en hak de hazelnoten fijner met een groot mes.
-
Meng er de blokjes appel en peer onder.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol het deeg uit en schik het in een beboterde springvorm. Duw het aan de zijkanten wat naar boven. Verdeel de blokjes fruit over het midden en bestrooi met de bloemsuiker.
-
Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Het gebak is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt 250 g boter in een steelpan op een zacht vuur.
-
Doe de suiker, de vanillesuiker, de gesmolten boter en de eieren in een grote kom en mix tot een luchtige massa.
-
Zeef er de bloem over en voeg het zout toe. Roer goed onder elkaar. Vorm een bolletje van het deeg en laat 30 min. rusten.
-
Schil ondertussen de appelen en de peren en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de peperkoek fijn en hak de hazelnoten fijner met een groot mes.
-
Meng er de blokjes appel en peer onder.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol het deeg uit en schik het in een beboterde springvorm. Duw het aan de zijkanten wat naar boven. Verdeel de blokjes fruit over het midden en bestrooi met de bloemsuiker.
-
Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Het gebak is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.