Appelcake met veenbessen
Appelcake met veenbessen

Appelcake met veenbessen

1 u. 25 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 221 kcal
Vet 4.4 g
Koolhydraat 42.1 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Los de verse gist op in 2 dl lauw water en laat 10 min. rusten.

  4. Schil intussen de appelen en snij in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng 250 g bloem met de lichtbruine suiker en de kaneel.

  7. Voeg het gistmengsel toe en meng er de appelblokjes, de veenbessen en 2 eetl. olie onder.

  8. Vet een cakevorm in met 1 eetl. olie en bestrooi met 1 koffiel. bloem.

  9. Giet het deeg in de cakevorm. Dek af en laat 30 min. rijzen.

  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Bak de cake 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Tip

Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Dit recept bevat geen eieren. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) ei bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Door de toevoeging van gist heeft deze cake meer de textuur van een zoet appelbrood. U kan hem in plakjes snijden en roosteren in een broodrooster, of bakken in de pan, in een beetje boter (of olie als u lactosevrij eet). U kan er ook wentelteefjes mee maken: dompel de plakjes eerst onder in een mengsel van eieren, een scheutje melk en eventueel wat kaneel of vanillesuiker. Bak ze daarna aan beide kanten goudbruin in olie of boter.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Los de verse gist op in 2 dl lauw water en laat 10 min. rusten.

  4. Schil intussen de appelen en snij in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng 250 g bloem met de lichtbruine suiker en de kaneel.

  7. Voeg het gistmengsel toe en meng er de appelblokjes, de veenbessen en 2 eetl. olie onder.

  8. Vet een cakevorm in met 1 eetl. olie en bestrooi met 1 koffiel. bloem.

  9. Giet het deeg in de cakevorm. Dek af en laat 30 min. rijzen.

  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Bak de cake 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Tip

Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Dit recept bevat geen eieren. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) ei bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Door de toevoeging van gist heeft deze cake meer de textuur van een zoet appelbrood. U kan hem in plakjes snijden en roosteren in een broodrooster, of bakken in de pan, in een beetje boter (of olie als u lactosevrij eet). U kan er ook wentelteefjes mee maken: dompel de plakjes eerst onder in een mengsel van eieren, een scheutje melk en eventueel wat kaneel of vanillesuiker. Bak ze daarna aan beide kanten goudbruin in olie of boter.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 221 kcal
Vet 4.4 g
Koolhydraat 42.1 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal