- Bewaar

- Bewaar
Appelroosjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat het bladerdeeg volledig ontdooien.
-
Pers de halve citroen.
-
Snij de ongeschilde appelen in heel fijne partjes en besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Breng water aan de kook in een kookpot en dompel de appelen er 1 min. in. Giet af.
-
Rol de plakken bladerdeeg uit met een deegrol en snij elk stuk in 3 lange repen.
-
Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur.
-
Bestrijk intussen elke reep bladerdeeg met de abrikozenconfituur en leg er een rij appelpartjes op. Laat ze lichtjes overlappen (ze mogen een beetje over de rand komen). Bestrooi de appelpartjes met de kaneel en de vanillesuiker.
-
Rol de repen deeg op en leg de rolletjes rechtop op een bakplaat met bakpapier (de appelen moeten zichtbaar zijn). Bestrijk met de gesmolten boter.
-
Zet 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat het bladerdeeg volledig ontdooien.
-
Pers de halve citroen.
-
Snij de ongeschilde appelen in heel fijne partjes en besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Breng water aan de kook in een kookpot en dompel de appelen er 1 min. in. Giet af.
-
Rol de plakken bladerdeeg uit met een deegrol en snij elk stuk in 3 lange repen.
-
Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur.
-
Bestrijk intussen elke reep bladerdeeg met de abrikozenconfituur en leg er een rij appelpartjes op. Laat ze lichtjes overlappen (ze mogen een beetje over de rand komen). Bestrooi de appelpartjes met de kaneel en de vanillesuiker.
-
Rol de repen deeg op en leg de rolletjes rechtop op een bakplaat met bakpapier (de appelen moeten zichtbaar zijn). Bestrijk met de gesmolten boter.
-
Zet 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.