Artisjokbodems met krab
Artisjokbodems met krab

Artisjokbodems met krab

25 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 2.8 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eieren 10 min. in kokend water, pel en prak fijn.

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Laat de artisjokbodems uitlekken en besprenkel met citroensap.

  5. Laat de krab uitlekken. Hou 8 mooi gekleurde stukjes apart voor de versiering.

  6. Verdeel de peterselie in 8 bosjes voor de versiering.

  7. Bereiding:
  8. Meng de krab met de geprakte eieren, de mayonaise, de lente-uitjes en de cayennepeper. Kruid met peper en zout en verdeel over de artisjokbodems.

  9. Werk af met een bosje peterselie en een stukje krab.

  10. Afwerking:
  11. Serveer in een aperitieflepel of op een minibordje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eieren 10 min. in kokend water, pel en prak fijn.

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Laat de artisjokbodems uitlekken en besprenkel met citroensap.

  5. Laat de krab uitlekken. Hou 8 mooi gekleurde stukjes apart voor de versiering.

  6. Verdeel de peterselie in 8 bosjes voor de versiering.

  7. Bereiding:
  8. Meng de krab met de geprakte eieren, de mayonaise, de lente-uitjes en de cayennepeper. Kruid met peper en zout en verdeel over de artisjokbodems.

  9. Werk af met een bosje peterselie en een stukje krab.

  10. Afwerking:
  11. Serveer in een aperitieflepel of op een minibordje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 2.8 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal