Artisjokdip
Artisjokdip

Artisjokdip

20 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 229 kcal
Vet 22.1 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de artisjokharten in 2.

  4. Rooster de pijnboompitten lichtjes bruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hou er enkele opzij voor de afwerking.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Rasp de limoenschil en pers de limoen.

  7. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie. Hou er enkele opzij voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en mix fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Doe de dipsaus in een kommetje en werk af met de opzijgehouden pijnboompitten en peterselieblaadjes.

Tip

Serveer bij reepjes geroosterd brood of grissini (Italiaanse soep stengels). Wikkel eventueel wat gedroogde ham rond de grissini. Ook lekker als beleg op een bruschetta of crostini.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de artisjokharten in 2.

  4. Rooster de pijnboompitten lichtjes bruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hou er enkele opzij voor de afwerking.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Rasp de limoenschil en pers de limoen.

  7. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie. Hou er enkele opzij voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en mix fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Doe de dipsaus in een kommetje en werk af met de opzijgehouden pijnboompitten en peterselieblaadjes.

Tip

Serveer bij reepjes geroosterd brood of grissini (Italiaanse soep stengels). Wikkel eventueel wat gedroogde ham rond de grissini. Ook lekker als beleg op een bruschetta of crostini.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 229 kcal
Vet 22.1 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 3.9 g

Bekijk het recept digitaal