Recepten voor sauzen

Sauzen kunnen echt het verschil maken. Hier vind je inspiratie voor heel wat verschillende sauzen: spaghettisaus, pepersaus voor bij het hoofdgerecht, maar ook lekkere dipsauzen voor bij het aperitief.

Chimichurri Looksaus Tijm-mosterdmarinade Oosterse pittige marinade Chermoula Colamarinade Barbecuesaus Dry rub met citroen Pestoboter met zongedroogde tomaten Pittige dry rub Wildsaus Dragonsaus Champignonsausje Jagersaus Knoflookvinaigrette Verse tomatensaus van San Marzano-tomaten Remoulade Exotische vinaigrette Zoet currysausje Aioli Cocktailsaus Vleesmarinade Frisse marinade voor vis Engelse marinade voor hamburgers of rundvlees Mediterrane boter Oreganocitroenboter Ansjovisboter Chilizout Muntzout Citroenbasilicumzout Mayonaise Basisvinaigrette Hummus met feta en rode biet Sinaasappelsaus Pastasaus van verse tomaten Uiensaus Blauwekaassaus Grand-veneursaus Provençaalse saus Archiducsaus met cognac Groene peper-rode bosbessaus Appel-perenchutney Pruimenchutney Hummus Kruidenmarinade Caponata met aubergine Guacamole Pesto Yoghurtsausje Aïoli Verse tomatensaus Marinade voor eendenfilet Provençaalse saus Yoghurtdressing met verse kruiden Hummus met ricotta Champignonroomsaus Creamy mango-korianderdip Krokante stokjes met een dipsaus van witte wortel Ricottadip met geroosterde kerstomaten Pompoenhummus Griekse auberginedipsaus Dipsausjes in 3 kleuren Guacamole Tomatensalsa met munt en granaatappel Paprikahummus Artisjokdip Italiaanse dipsaus Blauwebessencoulis met rozenwater Mosterdsaus Blackwellsaus Wortelspread Pompelmoesmarinade Fris yoghurtsausje met basilicum Salsa verde Pittige fetadipsaus Roquefortsaus Pestovinaigrette Basilicumpesto Yoghurtsaus met knoflook en komkommer (cacik) Zuiderse marinade Pittig kaassausje Karamelsaus Mosterdmayonaise met groene peper Romige vinaigrette Rodebietendip Knoflookboter Lichte kervelsaus Bearnaisesaus Rodewijnsaus Paprikadip met komijn en walnoten Kruidensaus met mascarpone Provençaalse saus Mornaysaus Yoghurtdressing met tuinkruiden Mosterdvinaigrette Rode pesto Wittewijnsaus Veloutésaus Tomatensaus Spaanse saus Peperroomsaus Oosterse dipsaus Zuiderse tomatensalsa Zoetzure frambozenvinaigrette Peppadew-dip Archiducsaus Mediterrane dressing Pompidoudressing Wildmarinade Nachosaus Yoghurtsausje van mierikswortel en rode biet Zoetzure saus met ananas Auberginekaviaar met feta Fris groen dipsausje Kruidenmayonaise Huisgemaakte al ragù Saffraansausje met selder en peterselie Hummus met gegrilde paprika Guacamole Mosterdsaus met zilveruitjes Zelfgemaakt uienkonfijt Geroosterde paprikahummus Frisse munt-yoghurtdressing Zoetzure paprikasaus Pittige dipsaus met feta en gegrilde paprika Dipsaus met witte bonen Feta-dipsaus met Italiaanse toets Vismarinade Mango-appelchutney Appelmarinade Broccolipesto Kruidensaus Rodewijnsaus Pesto van rode biet Wortelpesto Tofunaise Perzik- of nectarinechutney Fris yoghurtsausje Tomatensaus met aubergine Verse tomatensaus met champignons Wortelsausje Yoghurtsausje met kerrie en mosterd Yoghurtsausje met look Rucolasaus Look-saffraansausje Banaansaus met kerrie Kappertjesdip met dragon Mascarpone met 4 kruiden Auberginemousse Citrussausje Rozemarijnsausje Tonijnsaus Tomatensalsa Mimosasaus Frisse dillesaus Kruidendip Notendip Kervel-mosterdsausje Kappertjessaus Tomatensaus `balsamico' Barbecuesaus Notenmayonaise met paprika Groene saus Traditionele groene pesto