- Bewaar

- Bewaar
Pastasaus van verse tomaten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dompel ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Snij in 4 en verwijder de pitjes met een koffielepel.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm, oregano en basilicum.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min.
-
Roer er de spaghettigroenten onder en laat 2 à 3 min. mee stoven.
-
Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de suiker, de verse kruiden en het laurierblaadje toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig 1 dl water toe.
-
Kruid met peper en zout en verwijder het laurierblaadje.
-
Serveer bij pasta of gebruik als basissausvoor lasagne. Ook lekker bij vis, kalfsvlees, kip, kalkoen of gehaktballetjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dompel ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Snij in 4 en verwijder de pitjes met een koffielepel.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm, oregano en basilicum.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min.
-
Roer er de spaghettigroenten onder en laat 2 à 3 min. mee stoven.
-
Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de suiker, de verse kruiden en het laurierblaadje toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig 1 dl water toe.
-
Kruid met peper en zout en verwijder het laurierblaadje.
-
Serveer bij pasta of gebruik als basissausvoor lasagne. Ook lekker bij vis, kalfsvlees, kip, kalkoen of gehaktballetjes.