Halloween recepten
Lekkere halloweenideeën
Maak een oogballendrankje met heksenvingers
- Laat een blik lychees uitlekken en doe in elke lychee een blauwe bes. Doe ze in een grote kan en vul aan met 1 L appelkersensap.
- Snij een blok cheddar in ‘vingers’ (lange reepjes). Klop een ei los in een diep bord en haal de kaasvingers door het ei, dan door het paneermeel. Herhaal de stappen nog eens.
- Plak bovenaan elke kaasvinger een ‘nagel’: plak op elk reepje een pompoenpit vast met wat losgeklopt ei. Bak 3 à 4 min. in de pan.
- Serveer met ketchup en het oogballendrankje.
Maak griezelige pompoentjes
- Schil 2 appelen en snij in blokjes. Meng er wat citroensap en kaneel onder. Smelt een beetje boter in een steelpannetje en stoof de appelen 5 min.
- Snij 4 pompoenvormpjes uit 2 rollen bladerdeeg (dat gaat makkelijk met een papieren vormpje) en snij uit de helft ogen en een mond.
- Klop een ei los. Verdeel de appelen over de vormpjes zonder uitgesneden gezicht en bestrijk de randen met het ei. Leg er het bladerdeeg met het gezicht op en druk zachtjes aan.
- Besmeer de bovenkanten met het ei en bestrooi met wat suiker. Zet 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Zo versier je gebak, de scary way
Hoe glazuur maken?
- Klop wat room op met suiker.
- Snij cake (bv. pompoencake) horizontaal in 2 en bedek de onderste helft met een deel van het glazuur.
- Leg de bovenste helft erop en versier de bovenkant met de rest van het glazuur. Bestrooi met grofgehakte noten.
Hoe koekjes versieren voor Halloween?
- Smelt wat chocolade au bain-marie.
- Laat een beetje afkoelen en doe in een diepvrieszakje.
- Laat de chocolade zakken naar een van de onderste punten van het zakje en draai de rest van het zakje dicht zoals je met een spuitzak doet.
- Knip het puntje van de zak en teken met de chocolade spinnetjes op de koekjes.
Hoe brownies versieren?
- Klop wat room en suiker op en verdeel over de brownie.
- Werk af met verkruimelde speculaaskoekjes.
Hoe madeleines versieren voor Halloween?
- Smelt purechocoladecallets au bain-marie.
- Dompel enkele botermadeleines in de chocolade en bestrooi met regenboogfantasie. Laat even opdrogen.
- Snij enkele dropveters (Haribo Rotella) in stukjes voor de poten van de spinnetjes. Duw 8 poten in elke madeleine.
- Maak oogjes met een wittechocoladestift en zet er een stipje in met een purechocoladestift.