Kerstrecepten

Ontdek meer dan 100 feestelijke recepten

Een heerlijk kerstmenu op tafel toveren, dat doe je met Colruyt. Vind hier ideeën voor een volledig menu, van aperitiefhapjes tot en met dessert. Van klassiekers zoals kalkoen en kerststronk tot originele gerechten en verrassende combinaties. Fijne feesten en laat het smaken!

Feestelijke hapjesplank Picon Bière Kaasbolletjes met wasabi, waterkers en viooltjes Oesters met yuzu en koriander Peterseliewortelsoep met fijne eendenlever Sparkling Pisang Mocktail Kleurrijke wintersalade Risotto van waterkers met mantelschelpnoten en geroosterde hazelnoten Raclette met witloof-hamrolletjes Salade van spruitjes, avocado en mango Raclette met kaasomelet en champignons Knapperige veenbessentaart Schelvishaasje met puree van vergeten groenten Raclette met gnocchispiesjes Krans van fijne charcuterie Witloofsoep met aardpeer en crumble van zwarte pens Kalkoengebraad met notenkorstje, spruiten en aardappelgratin Parelhoenkroontje met broccolini, kroketten en pepersaus Kruidenblini's met geitenkaas Pink Coconut Bliss met appelchips Witloofpuree met crumble van pancetta Aardappelbloemen Panna cotta van kokos met tropisch fruit Millefeuille van aardappel Krokant chocoladetorentje Pittige scampi’s met kruidenbroodje Salade geitenkaas met walnoot en honing-mosterdvinaigrette Sint-jakobsnoten met aardpeerpuree en pastinaakchips Varkensgebraad met notenkorstje en zoeteaardappelpuree Kerststerren met verse geitenkaas Mocktail met basilicum en granaatappel Worstenbroodjes met aalbessen en uienkonfijt Gevulde kalkoen, boontjes met pancetta en veenbessencompote Dessertbordje van het huis Kerstblini’s met zalm Gevulde croissants met butternut & feta Warme vijgen met brie Prinsessenbonen met romige paddenstoelen Pakketje van gerookte eendenborst en mangochutney Groene-aspergepuntjes met Ganda-ham Krokante halloumi met korianderguacamole Virgin Grapes Bubbles Hertengebraad met beukenzwammen en aalbessensaus Blood Orange Spritz Kerstpeperkoek met ricotta en peer Dessertbordje vol hemelse lekkernijen Hasselback van butternut Rozijnentoast met fazantenpaté Gimber Ice Tea met framboos & veenbes Mangohapjes met gerookte eend Falafelwafeltje met hummus Hertengebraad met grand-veneursaus en wintergroenten Krokante oesterzwammen op nestje van noedels Raclette: Kip kerrie met ananas Normandische koffie met mascarpone Glaasje van rucola, peer en Herve-kaas Limoenbiscuit met passievrucht Zeebaars met saffraanrisotto en zeekraal Foie gras met speculaas en peer Wildragout met truffelkroketten en wintersalade Gevulde portobello's met noedels en spinazie Mangomousse met passievrucht en speculaas Geroosterde butternutsteak met risotto van champignons Parelhoenkroon met champignons, knolselderpuree en geglaceerde groenten Rendier-bubbels Spruitjessalade met exotische dressing Zalmglaasjes met appel en garnaal Geroosterde bloemkool met limoendressing Vol-au-vent uit de oven Varkenswangetjes met waterkers en peterseliewortel Wildragout met pastinaak en wortel Kreeftensoep met kerstbroodjes Miniworstenbroodjes met curryketchup Millefeuille van rode biet met speculaascrumble en avocadocrème Krieltjessalade met spinazie en druiven Sint-jakobsspiesje met romig wijnsausje Fruitige bubbels met rozen Gegrilde oesters met granaatappel en koriander Kokoskoekjes met een hart van chocolade Oesters met zure room en dille Gevulde kalkoen met witloof en blauwe druiven Gegratineerde kreeft met asperges Chocoladebowl met rood fruit Kidi Royal Chocoladetaart met ganache Biscuit met slagroom en rood fruit Wildsaus Aperol-bubbels Kerstboomtaart Dragonsaus Champignonsausje Gegrilde kreeft met pikante boter Jagersaus Worteltaart met sinaasappelzeste Tapasplank Trifle van chocolade en mango Krans van gerookte zalm met avocado en komkommer Witte vis met spekjes, salie en pesto Raclette: Biefstuk met zelfgemaakte ansjovisboter Raclette: Courgettepizza Oesters met gin-tonic en komkommer Raclette: Varkensspiesje met appel Halve kreeft met gegratineerde boter Gevuld spekrolletje Gember-tonic Gevulde portobello met lamsvlees en citrus Panna cotta van chocolade en koffie Hertengebraad met zoet witloof en knolselderpuree Canadian Coffee Vitello tonnato Mediterrane boter Oreganocitroenboter Ansjovisboter Chilizout Muntzout Citroenbasilicumzout Geroosterde wortelen met tahin, granaatappel en pistache Limoenbubbels Yoghurtijsje met rood fruit en granola Originele koekjes Pastinaaktoast met rode biet, roomkaas en mierikswortel Toast met witloof, coppa en Brugse kaas Gegrilde groenten met garriguekruiden Trifle met chocomousse en trio van fruit Mousse van kreeftensoep met grijze garnalen Pastinaakroomsoep met oesterzwam en truffelolie Hazenrugfilet met rodewijnsaus, groentjes met honing en pompoenpuree Zalm met gremolata van zeekraal Baileys Irish Coffee Bordje vol zoets Trifle met speculaas en rood fruit Casarecce met broccolini en edamamebonen Kerstige piñatacupcakes Regenboogquinoa Blauwekaassaus Amandelkoekjes met butternutmousse, feta en coppa Sint-jakobsnoot met crumble en crème van pastinaak Cranberry Gin 43 Kiwikidi met grenadine Zoete hasselback-aardappel met veenbessencompote en parelcouscous met truffelolie Minty Citrus Tonic Sabayon van fruitbier met ananas Sint-jakobsnoten met appel en pens, aardpeercrème en rode biet Gevulde kerstcake met bosvruchten Crème brûlée met citroengras en citruscarpaccio Tatintaartjes met witloof en geitenkaas Gegratineerd vispannetje met fijne groentjes Hertenmedaillon met notencrumble en romige wintergroenten Sint-jakobsnoten in een soepje van peterseliewortel en prei Varkensgebraad met citrus en winterstoofpotje Parelhoen alla saltimbocca en tagliatelle met gebakken oesterzwammen Rosbief in pistachekorst met knolselderpuree en asperges Viscurry met kokosrijst en zeekraal Kreeftenbisque met garnalen in cappuccinostijl Rood fruit met duo van mascarpone, pistache en limoen Gouden chocomousse met koffiegelei en krokante topping Tian met wintergroenten en hummus Zoo pasta voor speelvogels Rendiertaart Grand-veneursaus Gemengde salade met venkel, granaatappel en geroosterde noten Amandelkroketjes Hasselback aardappelen Pommes duchesse Provençaalse saus Archiducsaus met cognac Groene peper-rode bosbessaus Oesters met appelvinaigrette Gegratineerde oesters met crumble Oesters met sabayon van champagne Kerstboompje van romanesco met kip uit de oven Fruity Bubbles Coffee & tonic Gegrilde kreeft met pastisboter Ijstaart met rubychocolade en fruitkroon Everzwijnragout met grand-veneursaus, zoeteaardappelkroketten en witloofsalade Panna cotta van pastinaak met ganzenlever Schitterende feesttaart Sint-jakobsnoten met zeekraal, appel en kerrie Venkelsalade met wasabi, framboos en parelhoenspiesje Vodka Tropical Apple Jack Cucumber Spicy Tonic Keizerlijke bubbels met fruit Ijskoffie met rum Risotto van boschampignons met LeFort en hindefilet Sparkling Peach Cocktail Gin-Tonic Orange Twist Scampi's in kokos-kerriesaus Appelrum Pink mistress alcoholvrij Hoe bak je een orloffgebraad van kalkoen? Hoe bak je een hoevekalkoen Bourgogne Rood Label? Hoe bak je een gevulde kwartel? Hoe bak je eendenmagret? Hoe bak je een hele dij van eend? Hoe bak je eendenborstfilet? Hoe bak je duif? Hoe bak je voorgebakken parelhoen? Hoe bak je een voorgebakken kalkoenfilet? Hoe bak je een hele gevulde kalkoen? Hoe maak je suprême varkensgebraad klaar? Hoe maak je rosbief chateaubriand klaar? Hoe maak je rosbief klaar? Hoe maak je reeragout klaar? Hoe maak je everzwijnenragout klaar? Hoe maak je everzwijnengebraad klaar? Sushi met bloemkool en zalm Meringue-koekjes Duo van zelfgemaakte grissini Quinoa met champignons, boerenkool en truffelolie Cool Raspberry gin-tonic Sprankelende mocktail met koele druifjes Krieltjessalade met spruiten en gekarameliseerd witloof Butternut Wellington met champignonsaus en spinazieslaatje Kleurrijk glaasje met parelcouscous en avocado Gekaramelliseerde ananas met passievrucht en koekjescrumble Waterzooi van vis met waterkerscoulis en bladerdeegkrokantjes Portobello met puree van zoete aardappel en spinazie Pokébowl XL Gemarineerde venkel met sinaasappel en passievrucht Bruscheta champignons-prosciutto met truffel Komkommersushi met zeevruchten en pompelmoes Bubbels met aardbei en citroen Kerststronk van pannenkoek, hazelnootcrème, vijg en rozemarijn Chocoladekerstkrans met veenbessencompote en gesuikerde viooltjes Gemarineerde ananas met exotische mousse van witte chocolade Zalmgebraad met gevulde courgette en gegrilde asperges met avocadosaus Gevulde carpacciorolletjes met kaas en tapenade Fruitig dessertbordje Hamrolletjes met lycheevinaigrette Kersttaart Noedels met zeebaars, courgetteslierten en kruidenkokos Raclette met wintersalade van peterseliewortel en gekaramelliseerde ananas Gebakken eend met chutney van exotisch fruit Feestelijke vissoepje met fijne groenten en salie Vleesbroodhapje met erwtenpesto en waterkers Vleesbroodhapje met venkel en framboos Kroketjes van brie met truffel en vijgenkonfijt Mocktail met Crodino, tijm en gember Brikdeegtorentje met hammousse IJsnougat met pistaches en sabayon van kriekbier Gourmet van zalmpakketjes, gemarineerde garnalen en sint-jakobsnoten met krieltjessalade Carpaccio met kreeft en truffelmayo Zalmbonbons met mierikswortel en limoen Tortilla met erwtjespuree en gemarineerde scampi Winters slaatje met knolselderhummus White Christmas Wintersangria met citrus Surf en turf torentjes Crispy tofoefrietjes met veenbessensaus Bloemkoolnuggets met sesam en dragondip Gevulde kwartel met quinoa en een zoet druivensausje Sint-jakobsnootjes met saffraansaus op een bedje van zeekraal Gamba op een torentje van avocado, venkel en pompelmoes Eitjes met vitello tonnato Fruitige wentelteefjes van peperkoek met mokka-ijs Butternutsoep met kokos en gerookte eend Samosa met krab en witloof Appel-gembershot Magic spritz Wildragout met aardpeerpuree en bessensaus Gevulde kalkoenfilet met groenterolletjes en Hasselback-aardappelen Schapenkaastoastje met coppa en notencrumble Rosbief met balsamicosaus, gratin dauphinois en slaatje met geroosterde groenten Aardpeer-pastinaaksoep met pancettacrumble Reeragout in grand-veneursaus met slaatje van krulandijvie Vitello tonnato met ansjovis en appelkappertjes Sabayon met kriek Hertengebraad met pompoenpuree Vylmer spritz Classic margarita Classic rossini Pink jalapeño margarita Piratenpunch uit de Caraïben Kreeft in garnalensaus met feestsalade en vanillevinaigrette Sneeuwman van pizzadeeg vol verrassingen Mango-avocadotaart Frisse amuse met rivierkreeftencocktail Warm kaashapje met chiazaad Gebakken parelhoen met miniwortelen en letterfrietjes Kleurrijk versierde kerstboom van bladerdeeg Bessenmocktail met fruitig roerstokje Chocoladen kerstboom in sneeuwlandschap Gevulde kalkoen met clementinesausje en gestoofde koolrabi Gebakken zeebaars met zeekraal in kreeftensoep Green Boost Jenever-tonic met sorbet van duindoornbessen Spicy Citric gin-tonic Panna cotta met gebakken ananas en sesamkrokantje Eend met carpaccio van citrusvruchten en noedels met groene groentjes Oosterse parelcouscous met coquilles Tempura van scampi's en groenten met oosters sausje Duo van Indisch brood met auberginekaviaar en mangokonfijt Macarontaart met koffie en pistache Zalm Wellington met groene asperges en knolselder-bieslookpuree Carpaccio van portobello met sneeuwkrab en fruitige kamilledressing Kroketjes van kaas, peterseliewortel en kastanjes met salietempura Gemarineerde rammenas met frambozen-lycheekonfijt en garnalen Eton Mess Trifle met trio van fruit Amandeltaart met pruimen Hazenrug met rodewijnsaus, wortelchips en duo van pastinaak Kabeljauw met kruidenkorstje, peterseliesabayon en linguine met bospaddenstoelen Verfijnd surprisebordje met wildpastei en duo van ham Sint-jakobsnoten met zeekraal en butternutcrème Gevulde kerstboompjes met broccoli-garnalenmousse Zoeteaardappelcups met feta Wraptaart met gerookte zalm, avocado en mango Spicy X-mas Rum Bitter Sweet Clementine Gevuld kapoenengebraad met dragonsaus en aardappelsparretjes Parmahamrolletje met peer, walnoten en gorgonzola Duo van minicroques met visrillettes Passievruchtenmousse met meringue en chocoladeroomijs Kruidig varkensgebraad met pittige pompoenpuree en grotchampignons Witloofsoep met quinoa en spiesje van gerookte zalm Dessertbordje met chocoladeroomkaas en sorbet van duindoornbessen Gebakken scampi's met romige spinazie en appel-selderbulgur Gegrild mosselhapje met parmezaan Krokante toast met americain en kwartelei Mascarponetaartje met exotisch fruit Hertenmedaillon met choronsaus, gekaramelliseerd witloof en gebakken ui Ganzenlever in jasje van carpaccio met perenchutney en koolrabi Hapje met sint-jakobsnoot, groene asperge en chorizo Oesters met parmezaan Hertenmedaillon met witloofgratin en gestoofde butternut Ricottaglaasje met vijgen en ham Gevulde kerstbroodjes Chocoladepavlova's met slagroom en vers fruit Chocoladerisotto met mango Fruitgebakje met crème anglaise Kruidig tomatentaartje met fris courgettislaatje Brusselse wafel met fruit en ijs Sint-jakobsnoten met oosterse specerijen Italiaans charcuteriebordje met groentetorentje Hoe maak je orloffgebraad klaar? Hoe maak je kalfsgebraad klaar? Hoe maak je hespengebraad klaar? Kalkoen met romige butternutpuree en gebakken champignons Knäckebröd met asperges en gerookte zalm Hasseltse koffie Millefeuille van pannenkoek met exotisch fruit Hazenrugfilet met portosaus, gebakken vijgen en boschampignons Staartvis met venkel in kerrieroom Zalm met groene asperges en kruidenkoekje Krokante sint-jakobsnoten met bloemkoolcrumble Gevulde tomaatjes met quinoa Krabpasteitje met gedroogde tomaat Wodka sweet & spicy Gevulde lamskroon met gebakken aardappelblokjes en mosterdsaus Granny Rosemary Hertenragout met aardappelgratin en witloof met veenbessen Kleurrijke kerstballen Cava Suzette IJsstronk met hazelnoten en fruit Hoe bak je surprême van parelhoen? Cheesecake met exotisch fruit Karamelmoelleux met gemarineerde sinaasappel Crostini met kaas en zoete aardappel Gevulde dadels met geitenkaas Frambozentaart met limoencrème Hoe bak je eendenborstfilet uit de diepvries? Hoe maak je gevulde lamskroon klaar? Hoe maak je hindemedaillon klaar? Pastinaaksoep met rammenas en gebakken gamba's Krokante kerstsokken Gebakken scampi's met risone courgetti Eend met sjalottensaus en torentje van puree, rodekool en bosbessen Hoe bak je een voorgebakken gevulde kalkoen? Hoe bak je een hele kalkoen? Hoe bak je een kalkoenengebraad? Hoe bak je een hele dij van kalkoen? Hoe bak je gevulde kalkoenfilet? Hoe bak je een kwartel? Hoe bak je duif uit de diepvries? Hoe bak je parelhoenfilet uit de diepvries? Hoe bak je parelhoen? Gevulde kalkoen met bloemkool en zoeteaardappelsaus Hoe maak je varkenshaasje klaar? Hoe maak je lamsmanchette klaar? Hoe maak je lamsbout klaar? Hoe maak je reemedaillon klaar? Hoe maak je hazenrugfilet uit de diepvries klaar? Hoe maak je hazenrug uit de diepvries klaar? Hoe bak je fazantenborstfilet uit de diepvries? Hoe maak je hindegebraad klaar? Hoe maak je hindefilet klaar? Hoe maak je hertenkalfgebraad klaar? Carpaccio met foie gras en mango Sneeuwman en rendier van ijs en banaan Lychee Gin Limoentonic met jeneverbes Cranberry Spritz Gekonfijte pens in bladerdeeg Tiramisu met Oreo-koekjes en krieken Hondstongrolletjes met erwtenpuree en tomatentapenade Fazant met gevulde witloofblaadjes en zoeteaardappelpuree Glaasje met hammousse Duo van gevulde champignons Vijg met geitenkaas en ham Brandade met gerookte makreel Rosbief in tijmkorst met zoete puree en groentepannetje Pastinaakkoekjes met duo van gerookte vis Tortellini met bresaola en mozzarella IJscoupe met karamelsaus en macarons Hindegebraad met aardappeltorentjes en mango-pruimenchutney Kreeft met forel, erwtenmayonaise en duo van puree Carpaccio in komkommerrolletje Pompoenrisotto met gevulde portobello's Kaasflapjes met witloof en veldslaatje met appel Wraps met paprikaspread Rodebietenchips met korianderhummus Krokant varkenshaasje en pastinaakpuree met truffelolie Bruschetta met zwarte pens Gevulde kalkoen met vergeten groenten uit de oven en portosaus Kabeljauw in spinaziesoepje met gepocheerd kwartelei Pittig gelakte zalm met groentemengeling Rozijnentoasts met kumquat en foie gras Kruidige tonic met roze pompelmoes Hibiscus Gin Kumquat Rum Panna cotta met blauwebessencoulis Gegrilde zalm met granaatappelpitten en parelcouscous Cherry Wodka Empanadas met paprika en chorizo Knolseldersoep met crumble van zwarte pens Krokante champignons met geitenkaas Kerstboom van bladerdeeg Tiramisu met citroen en chocolade Romige aardpeersoep met gebakken sint-jakobsnoten Tomates d'amour Visballetjes op spiesjes van citroengras Millefeuille met ananas en yoghurt Hertenkalf met wildsaus en mousseline van aardpeer Varkenskroontje met mosterdsaus en stoofpotje van peterseliewortel en bospaddenstoelen Kruidenwafeltjes met forelmousse Eend met witloofpuree en gevulde champignons met veenbessen Gevulde kalkoen met sinaasappelsaus en wortel-druivenstoofpotje Gebakken zalm met puree van zoete aardappel en mierikswortel Schelvis met tomatensalsa en waterkerspuree Risotto met kreeft en erwtencoulis Staartvispakketjes met mosterdsaus en flower sprouts Aardpeersoep met foie gras en hazelnootcrumble Waterkers-spinaziesoep met garnalen Glaasje met zalmmousse en komkommer Wraps met carpaccio en pesto Glaasje met quinoa en garnalen Bruschetta met zalm en peer Tomatenkoekje met sint-jakobsnoot Frambozen-kokosbavarois met cashewnoten en dadeldeeg Wraps met pesto en rosbief Carpaccio van eend met trio van sla Jingle Bells Ice Tea Bladerdeeghapje met witloof, noten en roquefort Saltimbocca van haas met geroosterde wintergroenten Sint-jakobsnoten met gember Winterloempia met spek Rolbiscuit met mango en munt Mignonette met pepersaus en trio van geroosterde groenten Tacoschelpjes met chorizo en guacamole Krokantje van aardpeer met zalm en spekkruimels Croque champignon met geitenkaas Portomeloen met gemarineerde ui Kreeft met preicoulis, pancettakruimels en gebakken lente-ui Reeragout met veenbessen, pistaches, kroketjes en witloofslaatje Couscous met zalm en avocado Wrapkuipjes met kip en groentjes Pompoensoep met bospaddenstoelen Zalm in kruidenboter en tagliatelle met oesterzwammen en spinazie Parelhoen met crumble van witloof en veenbessen Exotische panna cotta met likeur en chocoladesaus Tarbot met cognacsaus, gratin dauphinois en duo van courgette Trio van charcuterie Peperkoektoastjes met gemberappeltjes Gin met passievrucht Sweet Clementine Chocoladepiramide met kiwi Pizzakrans met mozzarella en chorizo Notenballetjes met pastinaak Hindegebraad met butternutpuree en blauwebessensaus Kreeft met limoenboter, gebakken mango en quinoa Oesterzwammen met noten en truffelolie Bearnaisesaus Glaasje van pompoen, kokos en tofu Ovenpannetje met scampi's en prei Toast met gemarineerd geitenkaasje en gerookte zalm Feestelijk toastjesbuffet Lepeltje met eend en mango Sparkling hibiscus Sparkling hibiscus Sparkling hibiscus

Wij staan klaar voor jouw eindejaar

Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid