Panna cotta van kokos met tropisch fruit
Panna cotta van kokos met tropisch fruit

Panna cotta van kokos met tropisch fruit

20 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 4 u. in de koelkast
  2. Week de gelatine in koud water en knijp uit.

  3. Breng de room, de kokosmelk en de suiker aan de kook in een steelpan. Roer totdat de suiker gesmolten is.

  4. Haal van het vuur en laat de gelatine smelten in de room.

  5. Verdeel de panna cotta over glaasjes en laat minstens 4 u. opstijven in de koelkast.

  6. Snij intussen de passievruchten in 2 en pel de lychees. Schil de pitahaya en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Meng de blokjes met de honing.

  7. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  8. Werk de glaasjes af met enkele blokjes pitahaya, 1/2 passievrucht en een lychee. Decoreer met een blaadje munt en de geroosterde amandelschilfers.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 4 u. in de koelkast
  2. Week de gelatine in koud water en knijp uit.

  3. Breng de room, de kokosmelk en de suiker aan de kook in een steelpan. Roer totdat de suiker gesmolten is.

  4. Haal van het vuur en laat de gelatine smelten in de room.

  5. Verdeel de panna cotta over glaasjes en laat minstens 4 u. opstijven in de koelkast.

  6. Snij intussen de passievruchten in 2 en pel de lychees. Schil de pitahaya en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Meng de blokjes met de honing.

  7. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  8. Werk de glaasjes af met enkele blokjes pitahaya, 1/2 passievrucht en een lychee. Decoreer met een blaadje munt en de geroosterde amandelschilfers.

Bekijk het recept digitaal