- Bewaar

- Bewaar
Exotische panna cotta met likeur en chocoladesaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien:
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en knijp uit.
-
Doe de room samen met de suiker en de vanillesuiker in een kookpot en breng aan de kook.
-
Neem van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes en de likeur onder. Roer tot de gelatineblaadjes gesmolten zijn.
-
Giet de roombereiding in 4 kommetjes en laat 4 à 5 u. opstijven in de koelkast.
-
Op het moment zelf: Snij de banaan in schijfjes. Schil de kiwi en snij in blokjes.
-
Smelt de chocoladecallets en de melk au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Afwerking:
-
Draai de kommetjes met de panna cotta om op de borden en lepel er de chocoladesaus over. Werk af met schijfjes banaan, blokjes kiwi en een muntblaadje.
Zet de kommetjes met panna cotta eerst enkele min. in warm water (geen heet water). Zo glijdt de panna cotta makkelijker uit de kommetjes bij het omdraaien.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien:
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en knijp uit.
-
Doe de room samen met de suiker en de vanillesuiker in een kookpot en breng aan de kook.
-
Neem van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes en de likeur onder. Roer tot de gelatineblaadjes gesmolten zijn.
-
Giet de roombereiding in 4 kommetjes en laat 4 à 5 u. opstijven in de koelkast.
-
Op het moment zelf: Snij de banaan in schijfjes. Schil de kiwi en snij in blokjes.
-
Smelt de chocoladecallets en de melk au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Afwerking:
-
Draai de kommetjes met de panna cotta om op de borden en lepel er de chocoladesaus over. Werk af met schijfjes banaan, blokjes kiwi en een muntblaadje.
Zet de kommetjes met panna cotta eerst enkele min. in warm water (geen heet water). Zo glijdt de panna cotta makkelijker uit de kommetjes bij het omdraaien.