Lactosevrije panna cotta met mango en aardbei
Lactosevrije panna cotta met mango en aardbei

Lactosevrije panna cotta met mango en aardbei

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 13 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 32 g
Suiker 31.7 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Enkele uren vooraf (ontdooitijd + 10 min. + 5 u. opstijven)
  3. Laat het diepvriesfruit oppervlakkig ontdooien. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  4. Warm ondertussen de roo samen met de suiker op in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

  5. Giet de room over de yoghurt en roer goed.

  6. Snij de mangoblokjes fijn en verdeel de mango over 4 glaasjes of serveerringen. Lepel er de yoghurt over en laat 5 u. opstijven in de koelkast.

  7. Op het moment zelf (10 min.)
  8. Hak de pistachenoten fijn.

  9. Maak inkepingen in 4 aardbeien in de vorm van een waaier. Prak de rest van de aardbeien fijn met een vork en meng er de honing en het citroensap onder.

  10. Schik een aardbeienwaaier op elke panna cotta en lepel er de aardbeienmoes rond. Bestrooi met de pistachenoten.

Tip

- Vervang de pistachenoten door geprakte meringue, suikerparels of chocoladeschilfers. - In plaats van de mango kan u ook verkruimelde koekjes gebruiken als bodem.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Enkele uren vooraf (ontdooitijd + 10 min. + 5 u. opstijven)
  3. Laat het diepvriesfruit oppervlakkig ontdooien. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  4. Warm ondertussen de roo samen met de suiker op in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

  5. Giet de room over de yoghurt en roer goed.

  6. Snij de mangoblokjes fijn en verdeel de mango over 4 glaasjes of serveerringen. Lepel er de yoghurt over en laat 5 u. opstijven in de koelkast.

  7. Op het moment zelf (10 min.)
  8. Hak de pistachenoten fijn.

  9. Maak inkepingen in 4 aardbeien in de vorm van een waaier. Prak de rest van de aardbeien fijn met een vork en meng er de honing en het citroensap onder.

  10. Schik een aardbeienwaaier op elke panna cotta en lepel er de aardbeienmoes rond. Bestrooi met de pistachenoten.

Tip

- Vervang de pistachenoten door geprakte meringue, suikerparels of chocoladeschilfers. - In plaats van de mango kan u ook verkruimelde koekjes gebruiken als bodem.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 13 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 32 g
Suiker 31.7 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal