Panna cotta met gekaramelliseerde perzik
Panna cotta met gekaramelliseerde perzik

Panna cotta met gekaramelliseerde perzik

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 32.5 g
Eiwit 4.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Schil 4 grote perziken en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de vanillestokjes in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Hou de vanillestokjes apart.

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien of enkele uren vooraf
  8. Maak de panna cotta's: doe de perzikblokjes, de donkerbruine suiker, 1 eetl. citroensap (of 1 eetl. water) en 1 vanillestokje in een kookpot. Laat 15 min. sudderen. Verwijder daarna het vanillestokje.

  9. Verwarm intussen de room samen met de suiker. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Neem van het vuur.

  10. Voeg de vanillezaadjes en 1 vanillestokje toe aan het warme roommengsel en laat 30 min. trekken.

  11. Verwijder het vanillestokje en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder de room.

  12. Verdeel de helft van het roommengsel over 8 glaasjes en giet er de helft van het perzikensausje over. Voeg de rest van het roommengsel toe en eindig met de rest van de perzikensaus. Zet minstens 8 u. in de koelkast.

  13. Op het moment zelf (15 min.)
  14. Halveer 1 perzik en snij elke helft in dobbelsteentjes.

  15. Snipper de munt fijn.

  16. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukjes perzik kort aan elke kant. Verdeel er de honing over, laat een beetje kleuren en blus met 1 eetl. citroensap. Bestrooi met de fijngesnipperde munt.

  17. Afwerking:
  18. Haal de panna cotta's uit de koelkast en versier elk glaasje met enkele gekaramelliseerde stukjes perzik.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Schil 4 grote perziken en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de vanillestokjes in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Hou de vanillestokjes apart.

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien of enkele uren vooraf
  8. Maak de panna cotta's: doe de perzikblokjes, de donkerbruine suiker, 1 eetl. citroensap (of 1 eetl. water) en 1 vanillestokje in een kookpot. Laat 15 min. sudderen. Verwijder daarna het vanillestokje.

  9. Verwarm intussen de room samen met de suiker. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Neem van het vuur.

  10. Voeg de vanillezaadjes en 1 vanillestokje toe aan het warme roommengsel en laat 30 min. trekken.

  11. Verwijder het vanillestokje en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder de room.

  12. Verdeel de helft van het roommengsel over 8 glaasjes en giet er de helft van het perzikensausje over. Voeg de rest van het roommengsel toe en eindig met de rest van de perzikensaus. Zet minstens 8 u. in de koelkast.

  13. Op het moment zelf (15 min.)
  14. Halveer 1 perzik en snij elke helft in dobbelsteentjes.

  15. Snipper de munt fijn.

  16. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukjes perzik kort aan elke kant. Verdeel er de honing over, laat een beetje kleuren en blus met 1 eetl. citroensap. Bestrooi met de fijngesnipperde munt.

  17. Afwerking:
  18. Haal de panna cotta's uit de koelkast en versier elk glaasje met enkele gekaramelliseerde stukjes perzik.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 32.5 g
Eiwit 4.7 g

Bekijk het recept digitaal