- Bewaar

- Bewaar
Panna cotta met gekaramelliseerde perzik
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Schil 4 grote perziken en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de vanillestokjes in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Hou de vanillestokjes apart.
-
Bereiding:
-
De dag voordien of enkele uren vooraf
-
Maak de panna cotta's: doe de perzikblokjes, de donkerbruine suiker, 1 eetl. citroensap (of 1 eetl. water) en 1 vanillestokje in een kookpot. Laat 15 min. sudderen. Verwijder daarna het vanillestokje.
-
Verwarm intussen de room samen met de suiker. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Neem van het vuur.
-
Voeg de vanillezaadjes en 1 vanillestokje toe aan het warme roommengsel en laat 30 min. trekken.
-
Verwijder het vanillestokje en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder de room.
-
Verdeel de helft van het roommengsel over 8 glaasjes en giet er de helft van het perzikensausje over. Voeg de rest van het roommengsel toe en eindig met de rest van de perzikensaus. Zet minstens 8 u. in de koelkast.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Halveer 1 perzik en snij elke helft in dobbelsteentjes.
-
Snipper de munt fijn.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de stukjes perzik kort aan elke kant. Verdeel er de honing over, laat een beetje kleuren en blus met 1 eetl. citroensap. Bestrooi met de fijngesnipperde munt.
-
Afwerking:
-
Haal de panna cotta's uit de koelkast en versier elk glaasje met enkele gekaramelliseerde stukjes perzik.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Schil 4 grote perziken en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de vanillestokjes in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Hou de vanillestokjes apart.
-
Bereiding:
-
De dag voordien of enkele uren vooraf
-
Maak de panna cotta's: doe de perzikblokjes, de donkerbruine suiker, 1 eetl. citroensap (of 1 eetl. water) en 1 vanillestokje in een kookpot. Laat 15 min. sudderen. Verwijder daarna het vanillestokje.
-
Verwarm intussen de room samen met de suiker. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Neem van het vuur.
-
Voeg de vanillezaadjes en 1 vanillestokje toe aan het warme roommengsel en laat 30 min. trekken.
-
Verwijder het vanillestokje en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder de room.
-
Verdeel de helft van het roommengsel over 8 glaasjes en giet er de helft van het perzikensausje over. Voeg de rest van het roommengsel toe en eindig met de rest van de perzikensaus. Zet minstens 8 u. in de koelkast.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Halveer 1 perzik en snij elke helft in dobbelsteentjes.
-
Snipper de munt fijn.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de stukjes perzik kort aan elke kant. Verdeel er de honing over, laat een beetje kleuren en blus met 1 eetl. citroensap. Bestrooi met de fijngesnipperde munt.
-
Afwerking:
-
Haal de panna cotta's uit de koelkast en versier elk glaasje met enkele gekaramelliseerde stukjes perzik.