Panna cotta met blauwebessencoulis
Panna cotta met blauwebessencoulis

Panna cotta met blauwebessencoulis

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kcal
Vet 8.3 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 27.1 g
Vezel 1 g
Eiwit 7.3 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de vijg in 4.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte in 2.

  5. Hak de pistachenoten grof.

  6. Laat de gelatine weken in koud water.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de melk in een steelpannetje samen met 50 g suiker, het vanillestokje en het citroengras. Laat 10 min. trekken. Haal er het vanillestokje en het citroengras uit.

  9. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de warme melk. Meng er ook de Griekse yoghurt onder.

  10. Verdeel de panna cotta over 4 vormpjes en laat min. 4 u. opstijven in de koelkast.

  11. Doe de blauwe bessen en 1 eetl. suiker in een steelpannetje en laat 10 min. sudderen tot een coulis. Duw de coulis door een zeef.

  12. Maak de panna cotta los uit de vormpjes met behulp van warm water en draai ze om op de borden.

  13. Afwerking:
  14. Overgiet de panna cotta met de coulis, werk af met de pistachenoten en een stukje vijg.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de vijg in 4.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte in 2.

  5. Hak de pistachenoten grof.

  6. Laat de gelatine weken in koud water.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de melk in een steelpannetje samen met 50 g suiker, het vanillestokje en het citroengras. Laat 10 min. trekken. Haal er het vanillestokje en het citroengras uit.

  9. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de warme melk. Meng er ook de Griekse yoghurt onder.

  10. Verdeel de panna cotta over 4 vormpjes en laat min. 4 u. opstijven in de koelkast.

  11. Doe de blauwe bessen en 1 eetl. suiker in een steelpannetje en laat 10 min. sudderen tot een coulis. Duw de coulis door een zeef.

  12. Maak de panna cotta los uit de vormpjes met behulp van warm water en draai ze om op de borden.

  13. Afwerking:
  14. Overgiet de panna cotta met de coulis, werk af met de pistachenoten en een stukje vijg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kcal
Vet 8.3 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 27.1 g
Vezel 1 g
Eiwit 7.3 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal