Panna cotta van witte chocolade en passievruchtencoulis
Panna cotta van witte chocolade en passievruchtencoulis

Panna cotta van witte chocolade en passievruchtencoulis

45 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 59 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + minstens 12 u. in de koelkast, de dag voordien)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Smelt de chocolade samen met de room, 2 dl melk en de vanillesuiker al roerend in een kookpot. Breng tot tegen het kookpunt en neem van het vuur. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder tot ze volledig opgelost zijn. Zet de kookpot in koud water en roer tot de panna cotta lauw is.

  5. Verdeel over 6 glazen en laat minstens 12 u. opstijven in de koelkast.

  6. Klop intussen het eiwit lichtjes op. Wentel de muntblaadjes in het eiwit en daarna in 2 eetl. suiker. Leg op een rooster en laat 12 u. rusten in de koelkast.

  7. Bereiding:
  8. Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten. Verwarm het sinaasappelsap en 1 koffiel. suiker in een steelpan. Roer tot de suiker volledig is opgelost en voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe. Meng goed en zet koel weg.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng ondertussen de olijfolie, 3 eetl. melk, 100 g suiker en de amandelschilfers in een kom. Zet 6 inox ringen op een bakplaat met bakpapier en giet er het amandel mengsel in. Druk goed aan. Bak ± 20 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verwijder de ringen.

  11. Afwerking:
  12. Snij de kiwi's in 18 fijne plakjes. Schik 3 schijfjes kiwi op elk bord. Leg er 1 bolletje passievruchtensorbet naast en versier het met een gekristalliseerd muntblaadje. Zet de panna cotta ernaast en verdeel er de passievruchtencoulis over. Leg een amandelkoekje op de rand. Bestrooi het bord met een beetje bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + minstens 12 u. in de koelkast, de dag voordien)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Smelt de chocolade samen met de room, 2 dl melk en de vanillesuiker al roerend in een kookpot. Breng tot tegen het kookpunt en neem van het vuur. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder tot ze volledig opgelost zijn. Zet de kookpot in koud water en roer tot de panna cotta lauw is.

  5. Verdeel over 6 glazen en laat minstens 12 u. opstijven in de koelkast.

  6. Klop intussen het eiwit lichtjes op. Wentel de muntblaadjes in het eiwit en daarna in 2 eetl. suiker. Leg op een rooster en laat 12 u. rusten in de koelkast.

  7. Bereiding:
  8. Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten. Verwarm het sinaasappelsap en 1 koffiel. suiker in een steelpan. Roer tot de suiker volledig is opgelost en voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe. Meng goed en zet koel weg.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng ondertussen de olijfolie, 3 eetl. melk, 100 g suiker en de amandelschilfers in een kom. Zet 6 inox ringen op een bakplaat met bakpapier en giet er het amandel mengsel in. Druk goed aan. Bak ± 20 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verwijder de ringen.

  11. Afwerking:
  12. Snij de kiwi's in 18 fijne plakjes. Schik 3 schijfjes kiwi op elk bord. Leg er 1 bolletje passievruchtensorbet naast en versier het met een gekristalliseerd muntblaadje. Zet de panna cotta ernaast en verdeel er de passievruchtencoulis over. Leg een amandelkoekje op de rand. Bestrooi het bord met een beetje bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 59 g
Eiwit 8.8 g

Bekijk het recept digitaal