Panna cotta met zwartewoudlaagjes
Panna cotta met zwartewoudlaagjes

Panna cotta met zwartewoudlaagjes

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 30 g
Eiwit 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Week 2 gelatineblaadjes in koud water. Verhit de krieken samen met het sap in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de krieken tot ze volledig gesmolten zijn. Verdeel het kriekenmengsel over dessertglaasjes. Laat in de koelkast opstijven.

  3. Week opnieuw 2 gelatineblaadjes in water. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit. Breng 2,5 dl room samen met de vanillepitjes en de suiker aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de vanilleroom tot ze volledig gesmolten zijn. Giet het mengsel voorzichtig over de krieken en zet opnieuw in de koelkast. Laat opnieuw opstijven in de koelkast.

  4. Week de laatste 2 gelatineblaadjes in water. Breng 2,5 dl room aan de kook en smelt er de pure chocolade in. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de chocoladeroom tot ze volledig gesmolten zijn. Verdeel voorzichtig over de glaasjes en zet opnieuw in de koelkast. Laat opstijven.

  5. Afwerking:
  6. Snij vlak voor het opdienen schilfers van de witte chocolade met een dunschiller. Strooi over de panna cotta's.

Tip

Voor een mooi resultaat begint u hier het best de dag voordien aan. Zo kunnen de verschillende laagjes lang genoeg opstijven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Week 2 gelatineblaadjes in koud water. Verhit de krieken samen met het sap in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de krieken tot ze volledig gesmolten zijn. Verdeel het kriekenmengsel over dessertglaasjes. Laat in de koelkast opstijven.

  3. Week opnieuw 2 gelatineblaadjes in water. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit. Breng 2,5 dl room samen met de vanillepitjes en de suiker aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de vanilleroom tot ze volledig gesmolten zijn. Giet het mengsel voorzichtig over de krieken en zet opnieuw in de koelkast. Laat opnieuw opstijven in de koelkast.

  4. Week de laatste 2 gelatineblaadjes in water. Breng 2,5 dl room aan de kook en smelt er de pure chocolade in. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de chocoladeroom tot ze volledig gesmolten zijn. Verdeel voorzichtig over de glaasjes en zet opnieuw in de koelkast. Laat opstijven.

  5. Afwerking:
  6. Snij vlak voor het opdienen schilfers van de witte chocolade met een dunschiller. Strooi over de panna cotta's.

Tip

Voor een mooi resultaat begint u hier het best de dag voordien aan. Zo kunnen de verschillende laagjes lang genoeg opstijven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 30 g
Eiwit 4.3 g

Bekijk het recept digitaal