Panna cotta met kokos en mango-ananassalade
Panna cotta met kokos en mango-ananassalade

Panna cotta met kokos en mango-ananassalade

35 min.
Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 281 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 34.1 g
Eiwit 6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Enkele uren vooraf (20 min. + minstens 2 u. in de koelkast)
  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Verwarm ondertussen de melk en de kokosmelk samen in een steelpannetje op een zacht vuur.

  5. Voeg de suiker toe en laat al roerend smelten.

  6. Neem het pannetje van het vuur en meng er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Roer tot ze volledig zijn opgelost.

  7. Verdeel het mengsel over 4 potjes of kommetjes en zet minstens 2 u. in de koelkast.

  8. Op het moment zelf (15 min.)
  9. Snij de halve ananas in kleine blokjes van ± 1 cm.

  10. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van ± 1 cm. Meng onder de ananasblokjes.

  11. Lepel vlak voor het serveren de mango- en ananasblokjes over de panna cotta's.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Enkele uren vooraf (20 min. + minstens 2 u. in de koelkast)
  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Verwarm ondertussen de melk en de kokosmelk samen in een steelpannetje op een zacht vuur.

  5. Voeg de suiker toe en laat al roerend smelten.

  6. Neem het pannetje van het vuur en meng er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Roer tot ze volledig zijn opgelost.

  7. Verdeel het mengsel over 4 potjes of kommetjes en zet minstens 2 u. in de koelkast.

  8. Op het moment zelf (15 min.)
  9. Snij de halve ananas in kleine blokjes van ± 1 cm.

  10. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van ± 1 cm. Meng onder de ananasblokjes.

  11. Lepel vlak voor het serveren de mango- en ananasblokjes over de panna cotta's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 281 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 34.1 g
Eiwit 6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Valmer - A.O.P. Vouvray

Bekijk het recept digitaal