Sneeuwman en rendier van ijs en banaan
Sneeuwman en rendier van ijs en banaan

Sneeuwman en rendier van ijs en banaan

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 35.1 g
Suiker 28.7 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 4.4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij 6 driehoekjes uit de zure aardbeienmat. Snij de bananen in 6 gelijke stukken. Snij de takjes rozemarijn in 2.

  3. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Dompel de stukken banaan in de gesmolten chocolade. Kleef in het midden een rode smartie vast als neusje. Steek er bovenaan 2 stukjes rozemarijn in om het gewei te vormen. Teken er 2 oogjes op met de witte chocoladestift.

  5. Verdeel wat pudding over het midden van elk bord een schep er telkens 1 bolletje vanille-ijs op. Teken met de bruine chocoladestift 2 oogjes op de bolletjes vanille-ijs. Maak neusjes met de stukjes zure aardbeienmat. Teken met de chocoladestift ook de handen van de sneeuwman in de pudding.

  6. Zet de rendieren naast de sneeuwmannen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij 6 driehoekjes uit de zure aardbeienmat. Snij de bananen in 6 gelijke stukken. Snij de takjes rozemarijn in 2.

  3. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Dompel de stukken banaan in de gesmolten chocolade. Kleef in het midden een rode smartie vast als neusje. Steek er bovenaan 2 stukjes rozemarijn in om het gewei te vormen. Teken er 2 oogjes op met de witte chocoladestift.

  5. Verdeel wat pudding over het midden van elk bord een schep er telkens 1 bolletje vanille-ijs op. Teken met de bruine chocoladestift 2 oogjes op de bolletjes vanille-ijs. Maak neusjes met de stukjes zure aardbeienmat. Teken met de chocoladestift ook de handen van de sneeuwman in de pudding.

  6. Zet de rendieren naast de sneeuwmannen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 35.1 g
Suiker 28.7 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 4.4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal