Hondstongrolletjes met erwtenpuree en tomatentapenade
Hondstongrolletjes met erwtenpuree en tomatentapenade

Hondstongrolletjes met erwtenpuree en tomatentapenade

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 280 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 29.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de olijven in schijfjes.

  5. Snipper de halve ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. 1. Breng de visbouillon aan de kook in een ruime kookpot en leg er de diepgevroren hondstongrolletjes in. Zet het vuur lager en dek af. Laat ± 20 min. garen.

  8. 2. Kook intussen de diepgevroren erwten ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. 3. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.

  10. 4. Mix de erwten, de ui en de geitenkaas met de staafmixer tot een gladde puree. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. 5. Verwarm de diepgevroren tomatenblokjes en de tomatentapenade in een kookpot op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de erwtenpuree over de borden en schik er 2 hondstongrolletjes op. Schep er wat van de tomatenmengeling over en werk af met de olijven. Lekker met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de olijven in schijfjes.

  5. Snipper de halve ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. 1. Breng de visbouillon aan de kook in een ruime kookpot en leg er de diepgevroren hondstongrolletjes in. Zet het vuur lager en dek af. Laat ± 20 min. garen.

  8. 2. Kook intussen de diepgevroren erwten ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. 3. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.

  10. 4. Mix de erwten, de ui en de geitenkaas met de staafmixer tot een gladde puree. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. 5. Verwarm de diepgevroren tomatenblokjes en de tomatentapenade in een kookpot op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de erwtenpuree over de borden en schik er 2 hondstongrolletjes op. Schep er wat van de tomatenmengeling over en werk af met de olijven. Lekker met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 280 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 29.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Saison Dupont Biologique Saison-bier Wijn Château Villelongue Chardonnay A.O.P. Limoux

Bekijk het recept digitaal